Franska stämningar

Det blåser trendvindar kring det ombonade hemmet på kommande Formex. Det personliga är i fokus. Det är mer textilier, fler mattor, stora stoppmöbler, mörkt trä, dignande bokhyllor och gnistrande kristall. Det är en fortsättning på höstens Ballroom Dancing. Det är La Vie en Rose.

Jag hakade aldrig på det minimalistiska idealet som var rådande under lång tid. Jag tycker alldeles för mycket om kuddar och böcker för det. I de stilbildande inredningstidningarna har en annan typ av hem gjort en återkomst. Nu är det strama snarare i minoritet. Ett typiskt exempel på den nya trenden är Mamas chefredaktör Jennifer Jansch bohemiska Östermalmsvåning i senaste Sköna Hem. Och jag tror stenhårt på kristallens stora revansch, även om mina skålar befinner sig i skåpen just nu. Snart dags att ta fram dem!

Hemma hos danskan Julie Dam som driver livsstilsbutiken Rue Verte Plus – från Boligmagasinet

Leave a Reply

Your email address will not be published.