Slutet

Nu laddar jag inför det allra sista avsnittet av Sopranos. Dags att sätta på te, värma scones och bänka sig. Snart är det briljanta maffiaeposet över.

Update: Så var det över då. Innan hade jag hört att David Chase, skaparen av Sopranos, sagt att alla inte kommer att tycka om slutet. Jag tillhör dem som tycker att slutet var helt i stil med serien i övrigt. Det extraordinära i samklang med det alldeles vanliga. Same, same även om du är maffiaboss. Jag gillade slutet och väljer att tro på att livet gick vidare för samtliga inblandade. En fantastiskt bra serie har det varit!

Tekopp från Spode.

8 comments

  1. Jag tycker hela sista säsongen har varit så bra! Sista avsnittet var även det starkt men sista scenen lämnade ju en öppen för fantasier… Jag hade önskat ett lite tydligare slut, man vill ju veta hur det går :)Kommer att sakna serien, den är helt i min smak! ( om jag blundar ibland)

  2. Minks: Det var en riktigt snäll fästmö det ja 🙂

    Helena: Jag tyckte mycket om slutet. Jag är kluven till slut där man får hela scenariot vad som händer i framtiden – som exempelvis i Six Feet Under. På sitt sätt är det roligt att veta, men ändå inte. Jag gillar hur det blev lite same, same över slutet. Och jag väljer att tro att det inget hände där på restaurangen. Det har varit en fantastisk serie och jag har också blundat en hel del 🙂

  3. og jeg velger å tro at det faktisk skjedde noe der i det han kikket opp. Han var ganske jumpy, ikke sant? Jeg tror de kommer til å lage en spesialepisode om et år eller to…. I hope so! Vi har vært veldig fan av serien hjemme hos oss, men jeg innrømmer at noe vold har vært taskigt å se på (hej kudden min) så jeg har blitt litt arg/kvalm og ovel noen ganger. Hva syns du?

  4. Koselig: Jag väljer ändå att tro att scenen skildrar allt det speciella som är kring en sådan person, men att det hela ändå slutar i det alldeles vanliga. Det känns bra att de satt där och åt lökringar hela familjen 🙂 Jag har tittat genom fingrarna många gånger. Jag har mycket svårt för våld på film och här har det varit så realistiskt också. Det goda har dock uppvägt och då får man blunda ibland 😉

  5. Åhhhh, vilken spänning som byggdes upp på slutet! Det kändes ända in i magen min! Har inte följt serien från första början men älskat den sista tiden!Jag gillade också att det inte avslöjade sopranos framtid. Nu har man lite att fundera på och så kan man ju konstruera sitt eget slut!Gillade verkligen låten de spelade på slutet – nu vill jag hitta soundtracket till sista säsongen. Nån som hittat den?

Leave a Reply

Your email address will not be published.