Välkommen

godjulglas-copy.jpg

Jag kastades rakt in i julstämningen så här i oktober, när jag klickade hem vackra julting från Cosas. Av bara farten fann jag några glashängen från Syster Lycklig. Och naturligtvis är det vårt hus som står i fokus när jag föreställer mig jultingen. Kanske, kanske till nästa jul!

Ju mer jag tittar i katalogerna till huset, ju mer klassisk blir jag i mina tankar. Det skall bland annat väljas innerdörrar. Först tänkte jag mig en ganska slät dörr med en liten utfräst detalj. Nu har jag istället landat på en klassisk spegeldörr i målad furu. Det blir sannerligen spännande att se hur man skall få ihop allting till slut. Den där nyinköpta misteln kommer i vilket fall som helst pryda sin plats!

7 comments

  1. Vi har spegeldörrar i vårat hus. Snyggt, men opraktiskt i längden. Utfrästa detaljer = dammsamlare. Fick jag välja om skulle jag välja snygga vita och släta innedörrar. Men det är jag det ;-)Kram pedant Mams *ss*

  2. Mams: I lägenheten har vi gamla spegeldörrar och visst blir det damm på dem. Jag tycker dock att det inte är så farligt på dörrarna som i köket. Pedant är jag ifos inte, men det gäller att förena det estetiska med det praktiska 🙂 KramAtt ha det gott: I köket är det en sak tycker jag. Vi har speglar på våra köksluckor och där samlas det ganska snabbt allsköns grejs som produceras i ett kök. Därför funderar jag starkt på helt släta köksluckor. Praktiskt skall det vara, men gärna estetiskt också – en nog så svår avvägning ibland 🙂

  3. Vi har också spegeldörrar i vår hus från 1908 och jag struntar i att det kanske samlas lite damm där emellanåt, jag njuter istället av att dörrarna är så vackra och att materialet äkta. Lite knäckt blev jag dock över att jag inte hann lägga undan en mistel till mig själv…..swich så var de slut. De stora stjärnorna från Helle likaså, gud vad svårt det är att veta hur mycket man ska beställa – jag som tyckte jag tog i så jag nästan skämdes…….Åter till dina husplaner, jag kan verkligen identifiera mig med dig i din iver och entusiasm, jag tror vi är lite av tvillingsjälar på den fronten. Jag är hur som helst helt säker på att ert hus kommer att bli kanonfint:)

  4. Jisses – nu insåg jag plötsligt att det är dags för jul. Igen;-)Kul att läsa om ditt “boande” fast jag inser att jag skulle stressat ihjäl mig på kuppen så jag lutar mig tillbaka och läser.PS Jag har utmanat dig på min blogg, men inser att du kanske inte brukar anta utmaningar…

  5. Anneli: 1908 – ja, då finns inte ens släta dörrar på agendan! Jag är lite av en detaljnörd och vill ha riktigt trä i mina dörrar. Vi får väl se hur jag skall få ihop allting. Tack för hejarop och kul att julgrejerna säljer :-)Saravillfara: Så synd att du inte fick tag på någon mistel. De verkar sannerligen vara riktigt fina!Lotten: Ja, snart är det dags. Svisch har det sakt om denna höst hittills! Jag år se om jag hugger tag i utmaningen. Roligt att läsa dina svar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.