Tisdagstema: Saknad

tisdagstemasaknad.jpg

Jag har skrivit om det tidigare – jag saknar läsandet. Numera läser jag mest på sommaren då det finns tid på ett annat sätt. Det är något fantastiskt när tiden nästan stannar och allt som finns är bokstäverna som driver en framåt. Jag behöver finna en väg tillbaka till läsandet i vardagen. Jag saknar det.

Tisdagstema: Saknad

13 comments

  1. Jodå…jag minns hur det är att inte kunna läsa, när,hur och var man vill. Och det är en viss skillnad att läsa “Sune cyklar” eller “Nalles tröja” mot Kafka (eller nåt annat med djup) Hoppas du hittar tillbaka till din läsning./ Anki

  2. Vilken underbart ljuvlig och rogivande bild!! Rogivande i dubbelbemärkelse. Att få läsa boken men att bara få skåda den här bilden. Härligt härligt!!mvh Starka Pippi

  3. Jag håller med, saknar också läsandet (trots att jag inte har barn ännu). Jag är en riktig bokslukare egentligen men senaste månaderna har jag inte vare sig hunnit eller haft ro att sitta ner och läsa. Har dock lyssnat på två böcker i mp3-spelaren (Liza Marklunds Livstid och Karin Alvtegens Skugga), det är ett bra komplement och funkar utmärkt att göra samtidigt som man promenerar, åker till jobbet etc.

  4. Min läsfeber har gått från ett självklart inslag i vardagen (innan barn), till en egolyx beroende på hur utvilad jag är/ hur mycket egentid som det finns att bolla med (efter barn)… Igår kväll började jag faktiskt på Simone Berteaut´s “Piaf”, berättelsen om Edith Piafs liv. Och jag har även klickat hem den kanske Viktigaste Boken just nu; “Den hemlige kocken” av Mats-Eric Nilsson (jag är hängiven innehållsförteckningspolis 🙂 Högtidsstunder i läsfåtöljen nalkas!

  5. Hej! Hade just diskussion igår med sambon, att jag aldrig hinner att läsa. När jag väl har gått och lagt mig är jag så trött så jag hinner bara läsa en sida. Har en liten flicka på snart två. Jag ska försöka ta en kväll i veckan, stänga av tvn och istället sätta mig och läsa, får se om det lyckas. Fantastisk sida du har! Kram

  6. Läsande är något jag inte kan leva utan! Jag läser överallt, på toa, i soffan, på bussen, i bilen, i sängen..you name it!

  7. Lugn… den tiden kommer tillbaka när du kan läsa igen. NU när alla ungar har flyttat ut, då läser jag igen. När dom var små blev som du skriver bara på sommaren, all annan tid somnade jag redan vid första sidan… =)Men när du kan läsa igen, då saknar du ungarna!!Kram / Wickan

  8. Själv har jag påbörjat Herman Lindqvists Historien om Sverige. Det blir några sidor innan läggdags, och lustig nog fick jag direkt användning av mina nygamla kunskaper om när Vikingarna härjade då A faktiskt frågade om det häromdagen.Saknar också att totalt försvinna in i en bok en regnig lördag…

  9. -Wero, Wero…Jag har sagt det förr och jag säger igen; ljudböcker!Nu masar du dig iväg och köper alternativt letar fram en juste MP3 som hanterar ljudböcker.OK, inte lika rofyllt som en analog variant i en fårskinnsfotölj men i tider där tid inte finns i tillräcklig tillång så njuter man att få del av ljuvliga berättelser eller fakta i stunder då man brottas med snabeldrakar, springer en jogg eller tar en rask promenad.Man kan njuta kunskap och berättarlusta ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published.