Utvalt: Höganäs julprodukter

hoganasjul-copy.jpg

Helena skriver om den nya glöggen i dag. Mitt bidrag till genren blir Höganäs julprodukter. När det gäller glögg har vi mycket olika vanor i familjen. Min käre make älskar drycken och nöjer sig inte med de små söta glöggmuggarna som vi har. Nej, han värmer glatt glögg i en stor kaffemugg istället. Jag är mycket modest när det gäller mitt intag. Jag kan tänka mig att smutta lite ibland, men det är allt. Däremot älskar jag doften och med makens vanor doftar det ofta glögg hos oss på vintern.  

På realisationen efter jul (bästa fyndläget för julsaker) köpte jag en ljusbricka från Höganäs. Den blev flitigt använd. I år skall jag hålla ögonen öppna för de fina underläggen för muggar. Snart får jag sniffa glögg hoppas jag!

Bild från Höganäs Keramik.

5 comments

  1. Hos oss är det tvärtom; jag är glöggsvampen nummer ett som glatt hinkar Blossa i parti och minut (barnvarianten, vinglögg är Bläsch!), givetvis toppad med russin och mandel i mängder. Erik nöjer sig med ångorna från min generöst tilltagna kopp. Trevligt nog har det visat sig att Valter delar min glöggpassion 🙂

  2. Åh, ja. Jag längtar också efter doften som fyller hela huset.Är det för tidigt att börja i november? Näe…Vi skulle onekligen behöva ett tillskott på glöggbehållarfronten.Tack för inspiration!

  3. Anna: Haha! Där ser man! Barnen har inte riktigt fastnat för drycken ännu här. Ångorna andas jag som sagt in med välbehag.

    Miss Lean: Juldofter är speciella! Saffran, glögg och pepparkaksdeg. Mmmm… För tidig? Snart så 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.