Utvalt: Adventskalender från Maileg

mailegadventskalender-copy.jpg

Jakten på små ting har pågått sedan ett tag. Jag har rotat i Ica Maxis fyndlådor, där man kan hitta många godbitar i genren plock-som-små-gillar. Man kan fråga sig det kloka i att dra igång adventskalendrar där det handlar om att hitta tjugofyra saker gånger antal barn. När det gäller julen drabbas jag dock av ett sentimentalt skimmer i vissa hänseenden. Mailegs adventskalendrar var precis en sådan där sak som triggade igång mig och mina tankar om att skapa traditioner för barnen.

Och så praktiskt det vore om det verkligen fanns småtomtar som smög in på natten med en liten överraskning. Vi har ett paket om dagen, annars skulle tomtarna löpa en stor risk att bli plundrade i ett obevakat ögonblick. Och tro det eller ej – det är mamma eller pappa som sitter och slår in kvällen innan. Barnen får småplock i kalendern, men även lite större saker som böcker och filmer som sprids ut under december, istället för att maximera antalet paket på julafton. Nu är det snart bara en månad kvar innan tomtarna hängs upp i matrummet. Denna höst har gått otroligt fort!

Årets adventskalendrar från Maileg finns att tillgå hos Formodesign.

5 comments

  1. De var ju HELT UNDERBARAHär i huset är ju minsta´barnet´13 år När hon var yngere gjorde hon en adventskalender för gåvor Jag minns att det var riktigt jobbigt innan jag hittat 24 små fina saker men KUL var det Kanske skulle leta upp kalendern och överraska henne i år

  2. En sak är säker; vad fort det går! Snart är det november…!Vi kör med adventspresenter i år, som vanligt.Ha en skön helg!

  3. Jättefina adventsdockor men ack så dyra! Ska jag göra en 24 dagars får jag nog hitta ett billigare alternativ. Men superfina var de….

  4. Att ha det gott: Jag var en riktig kalenderoman som liten. Jag hade många olika varianter och en egen godiskalender som jag pysslat ihop av tändsticksaskar. Utmaningen var att hålla mina bröder från godiset :-)Nilla: Ja, det har gått mycket fort denna höst! Hoppas att även du får en fin helg.Helena: Ja, de kostar en hel del, men här finns helt klart utrymme för att inspireras och göra en egen variant!

  5. Det är jobbigt när man letar, men underbart när gåvorna hänger där och barnen ser fram mot det. Vi har varannan dag, utom 1 december och 24 då bägge får. Vi ska alltså hitta på 13 presenter var åt barnen. I år har vi inte ens börjat tänka…Våran är egenhändigt broderad. Tog mig bara ett par år…

Leave a Reply

Your email address will not be published.