Nästa station

husresan-copy.jpg

I morgon har vi ett nytt möte med säljaren från Myresjöhus. Eftermiddagen skall ägnas åt att försöka bringa ordning bland alla mina skisser, anteckningar och undringar kring huset. Förhoppningsvis kan många frågetecken rätas ut. När den stora planlösningen väl är satt är det dags att gripa sig an kök och badrum.

Jag har försökt att sitta och bläddra lite i mina pärmar där jag har sparat utklipp från inredningstidningar. Det är bara att konstatera att nyproducerade hus inte står i fokus där direkt. Artiklarna består till stor del av pampiga sekelskiftesvåningar eller äldre hus. När man tittar på sådant som man har velat spara av någon anledning framträder tydliga mönster. Det är en klassisk bas med spegeldörrar, öppna spisar och spröjsade fönster. Inredningen är ofta en mix av Josef Frank och New England. Ombonat, men inte överlastat. Stilrent, men inte minimalistiskt. En slags klassisk twist med väl utvalda detaljer som skänker personlighet till hemmet.  Där någonstans hamnar jag nog till slut.

Vacker miljö från Mulberry Home.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.