Vi bygger hus: Verandan

veranda-copy.jpg

I går var vi på ännu ett möte med Myresjöhus. Det verkar som om våra önskemål gällande planlösningen går att lösa. Jag har även fått en del svar på frågor som jag hade kring tillval och priser. Maken räknar och jag väljer lister – typ.

Vi kommer att ha en utbyggnad liknande den som finns ovan på huset Skagerrak . Innanför utbyggnaden ligger det stora allrummet. För tillfället ser jag på utbyggnaden mer som en del av huset (den har husytterväggar och är fullt isolerad och uppvärmd), än som en egentlig veranda. När vi skissade i går blev det ingen vägg mellan “verandan” och allrummet innanför. “Verandan” blir då mer av ett mycket ljust ställe i huset där man kan sitta med en viss utekänsla, men ändå inne. Jag tänker mig en traditionell glasveranda som blir integrerad med huset.

Det nedre allrummet har varit lite av ett problemområde i huset, samtidigt som det är mycket viktigt att få till det bra eftersom jag antar att vi kommer att tillbringa mycket tid här. Min första skiss kan man se här . Sedan ändrade jag planeringen som man kan se här och här. Jag kom inte riktigt överens med den öppna planlösningen. Nu har vi stannat för en plan där vi sätter upp en vägg med en stor öppning mellan matplats och vardagsrum. Jag har gjort en skiss över rummet med ett verktyg från Bolia som är ganska kul att mixtra med. Nu ser allrummet nere ut så här.

Jag har även haft svårt att få till fönsterpartierna i utbyggnaden. När jag hittade huset Vendelsö från A-hus fann jag en lösning som jag tycker om. Då sätter man in en pardörr i verandan som man kan öppna upp mot trädgården.

Jag är som vanligt mycket tacksam för alla tankar som Ni kan tänkas ha kring huset!

8 comments

  1. Det är spännande att följa er på er husresa och jag tror att jag hade fastnat för den sista planlösningen som du nu ritat upp!Det är inte fel med en plats som släpper in mycket ljus även om det skiftar under årets gång!Kram

  2. Att ha en pardörr att öppna upp mot trädgården låter underbart! Det låter som om det kan bli ett slags orangerie av er veranda. Kul att följa era planer!

  3. Vi har pardörrar till vår altan mot skogsdungen. Härligt att sitta vid köksbordet och kunna ha dörrarna öppna. Ute men ändå inne!Er veranda kommer att bli jättefin!

  4. Jag bor i ett hus som nästan är exakt som du beskriver. Hör av dig om du vill ha lite tips om fördelar och nackdelar så ska jag berätta precis hur det ser ut.

  5. Det låter fantastiskt roligt att planera för sitt eget hus som ni gör. Det verkar bli ett underbart hus, låter helt ljuvligt med pardörrarna direkt ut mot trädgården…!

  6. Himmel vad kul det måste vara att planera ett hus – från grunden och in i minsta detalj. Veranda, vilken dröm och er kommer att bli helt underbar.Speja

  7. Nettan: Det lär bli mer om huset framöver 🙂 Kul att höra att det uppskattas! Den som lever får se hur vi slutligen gör med rummen, men jag tycker nog att den sista ritningen känns bra. Ljusinsläpp är viktiga och jag gillar även tanken att kunna sitta inne fast ute även när det är kallt ute.Helena: Om vi sätter in en pardörr i verandan, så kommer det att bli tre pardörrar på baksidan av huset. Det blir mycket utekontankt och det gillar jag.Marie: Roligt att höra att ni är nöjda med det. Jag tycker om att ha mycket utekänsla – nu när vi äntligen skall få en trädgård!Linda: Jag har mejlat!Saravillfara: Det är fantastiskt roligt och fantastiskt uppslukande :-)Speja: Är du på g tillbaka i bloggosfären? Det hoppas jag!

  8. Ser ut att vara en väldigt trevlig planlösning med mycket glas och dubbeldörrar! Ser framför mig en stor sisalmatta på sommaren och lammskinn på vintern… Thé i stora fide-fajans-muggar…. biscotti och blanka tidningar…. Å du kommer att vara så SNYGG på din veranda!

Leave a Reply

Your email address will not be published.