Mina val

weekend44-copy.jpg

*I dag har Elizabeth: The Golden Age premiär på svenska biografer. Cate Blanchett iklär sig ännu en gång rollen som den brittiska 1500-tals regenten. Det vankas maffiga kostymer och dramatik på hög nivå. Filmen har fått blandade recensioner och många tycker att den bleknar i jämförelse med Helen Mirrens gestaltning av drottningen. Jag skall se filmen i alla fall – om inte annat för kostymerna.*Helgens film på televisionen blir Wimbledon som är en kärlekshistoria i tennismiljö med bland annat Kirsten Dunst. Jag har inte sett den förut, men på söndag klockan nio (i trean) är jag redo för lite lightfilm.*Det var ett tag sedan jag klev runt i klassiska Jodphurs, men nu börjar skon utöva en lockelse igen. Det trendiga ridbyxorna skippar jag som sagt, men jag trampar gärna marken med ett annat hästattribut. Skorna ovan kommer från Hunter och finns hos Have2have.*Svarta lackväskor är i ropet. Klassiska Bayswater finns i en skinande variant och anrika Palmgrens lanserar en modell i svart lack i höst. Väskan ovan finns hos Lindex.*Årstiden ger torra läppar och jag faller naturligtvis för Rosebuds senaste nyhet – Brambleberry. Den sötaste retroförpackningen på länge finns bland annat hos Accessora.

Tänd ett ljus i helgen för alla nära och kära som inte längre finns här. Det är nog många av oss som behöver en dag för stillhet och eftertanke i dessa tider. (Ljuslyktan är Ingegerd Råmans klassiska Slowfox från Orrefors.)

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

7 comments

  1. Den där väskan har jag kikat på ett flertag gånger. För att vara budget är den rätt bra. Skorna är vad jag kallar klassiska, går aldrig ur modet. Jättefint kollage!

  2. Hej vännen! Jag spanar också på liknande skor för att inte alltid behöva ha höga stövlar. Ljuslyktan har jag inte sett tidigare, men svag som jag är för ljuslyktor var den nästan det första jag såg… 🙂 Håller med Maja, mycket snyggt presenterat, som alltid. Här finns mycket att lära. Kram

  3. Åhh, ett till snyggt collage! Här “väljer” jag väskan och jodpursen, och filmen på söndag lät “söndagsmysig”…kram och trevlig helg 🙂

  4. hejsan! fin sida du har! jag undrar en liten sak… håller nämligen på att göra en hemsida och vill på den ha fotografier med lite effekter runt. som ramar/polaroidram/nålar. och ser att du just använt nålar på dina foton! hur gör man? är det photoshop? skulle bli såå tacksam om du ville hjälpa lite! må så gott! /matilda

  5. Maja: Tack! Jag har inte sett väskan i verkligheten, men bilden verkar lovande. Lack slits ju på ett helt annat sätt än skinn och passar att köpa budget kan jag tycka. Skorna står på min önskelista. Jättesnygga är de!Nilla: Visst är de fina?! Jag hoppas att även din helg har varit bra.Anette: Tack vännen 🙂 Skorna är jättesnygga. Jag har ljuslyktan i klarglasvarianten. En av mina favoriter i genren. KramAtt ha det gott: Får kika in då :-)Helena: Tack! Jag hoppas att filmen är en bra söndagsförströelse. Sopranos är ju slut 🙁 Kram!Matilda: Lycka till med din hemsida! Jag använder Photoshop Elements för min bildbehandling. Bilderna är ett resultat av en lång period av “learining – by – doing” 🙂 Det är bara att prova sig fram och lära sig på vägen. Om man googlar finns det ett antal sidor som har skolor i Photoshop öckså. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.