Utvalt: House of Hedda

houseofhedda-copy.jpg

Det finns numera en uppsjö av webshoppar att tillgå för den som nyttjar nätet för att handla. Jag önskar mig dock fler riktigt bra butiker som satsar på en egen profil och som förstår vikten av att ha en visuellt tilltalande förpackning för kräsna kunder. I dag slår House of Hedda upp sina portar. Bakom konceptet står två systrar som vill erbjuda ett handplockat sortiment av kvalitetsprodukter för hela familjen.

Det finns fortfarande saker att önska sig av butiken för en van nätshoppare med stora krav på presentationen och för min personliga del blir urvalet lite av en blandning mellan högt och lågt. I sortimentet syns ändå ett utbud av varor som inte finns överallt på nätet. Jag finner exempelvis keramik av Malene Helbak (jag hoppas att vi får se mycket mer här) och handgjorda vackra ljuslyktor i ett fairtrade projekt från Oi Soi Oi. Det finns även ett litet sortiment av franska Atelier lZc.

Med hopp om en gynnsam utveckling för personliga webshoppar!

7 comments

 1. Du hade valt ut några guldkorn, var in och kikade och tyckte det var en del fina saker men ingen shopping idag! Ljuslyktan i ditt collage gillade jag mycket.

 2. Det var många fina saker men jag undrar trots allt, när blir det för många, dvs webbutiker?! Det kan ju bara inte löna sig, om man inte sticker ut väldigt.Men vi i Sverige o allra helst det kvinnliga könet shoppar ju tydligen mer på nätet än någonsin så…..//M

 3. Caroline: Roligt att du hittade något som du tyckte om!

  Helena: Jag tycker också mycket om ljuslyktan som synes. Jag har inte alls många saker som kan härledas till någon slags “asiatisk influens”, men den här gillade jag. Jag gillar saker som är vackra helt enkelt 🙂

  Anne: Jag måste alltid motivera inköp med något slags behov och ja, du har rätt. En liten biscottiskål helt enkelt 😉

  Minks: Jag tror också att vi börjar närma oss smärtgränsen. Jag blir numera ganska trött på formuleringar kring att vi öppnar denna butik för att det skall vara lätt att shoppa för mammor som inte har tid – det finns redan massor av ställen att shoppa på! Jag önskar istället att man skulle drivas av en passion för sin butik och vilja utveckla den så mycket som möjligt. Det syns och då blir man intresserad – inte bara för att det är ett lätt sätt att handla på.Dagarna när man bara kunde slå upp en nätbutik och sälja för glatta livet är över. Nu pratar jag i generella termer och inte specifikt om butiken som jag skriver om här. Fler personliga webbutiker tack!

 4. Minsann, där fanns det en del godbitar! Jag tror också att marknaden börjar mättas vad det gäller nätshoppar. Jag tror att det måste satsas på en mer personlig profilering, nu finns det så många nätshoppar med sortiment som påminner om varandra och då är det nog svårt att få det gå ihop. Det gäller att kunna plocka russinen ur kakan för att få ihop ett unikt utbud i sin shop och inte ha “lite av allt”.

 5. Lo: Jag håller med i allt det du skriver. Det är många shoppar som har ett liknande sortiment. Jag önskar att fler skulle snegla mot de danska shopparna som håller en annan nivå i mångt och mycket. Det finns bra shoppar i Sverige också, men vi behöver fler riktigt bra butiker på nätet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.