Mina val

Nej, nu är det aningen segt känner jag. Nu längtar jag tills advent när ljusstakarna kommer upp i fönstren och barnens adventsgran är på plats. Varde ljus!

* I dag är det premiär för nya Lilla spöket Laban. De sex kortfilmerna är tillsammans 44 minuter och måhända är det tillräckligt för små otåliga barn. Vi var och såg Råttatouille för några veckor sedan. En mycket sevärd film, men lite i längsta laget för barnen. Det hade mycket att göra med reklam en masse innan filmen började. Jag förstår att det måste löpa lite reklam innan filmen, men detta var bara plågsamt för alla inblandade. När filmen satte igång tjugo minuter efter utsatt tid, var det fler än vi som skruvade ordentligt på sig i bänkarna. Skärpning!* Jag gillar Charlotta Malhotra som bland annat är matskribent i Sköna Hem och ger ut kokböcker tillsammans med Jessica Stael von Holstein. I dagens Svenska Dagbladet fixar hon mat à la Råttatouille och har en läsvärd krönika om barn i köket. När det handlar om mat och barn kan det bli plågsamt hurtigt, men Malhotra lyckas istället inspirera. Jag plockade fram Härliga helger i går och har bläddrat för lite inspiration inför julen. Rekommenderas varmt!* Kusmis julte har anlänt till Choconet. Ja tack!* Vem skulle inte vilja packa för en weekend i väskorna från Alstermo Bruk? De handtillverkade retroväskorna är de vackraste som jag har sett på länge.* Sleepies and Weepies? Yes please – pick me up! Det räcker med att titta på paketet för att genast känna sig på gott humör. Philosophy är alltid garanter för feelgood och har förädlat förpackningskonsten till fulländning.

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

10 comments

  1. Visst är det irriterande med all reklam innan filmen börjar! Jag kan förstå det när det är filmer för vuxna, men barnfilmerna kunde ha lite kortare reklam. Oj, vad fredagssur jag lät nu… 🙂 Jag blir dock alltid glad av dina collage. Teet verkar intressant, väskorna är jättefina och Philosophy´s artiklar har jag varit nyfiken på länge.

  2. Jag har inte sett filmen ännu. Men en vän som var på den sa att det var ingen reklam alls innan eftersom det var en barnbio. Det var bara några förhandsvisningar på andra filmer som inledning. Olika runt i landet då antar jag.

  3. Tjejerna och jag var lediga idag och passade på att gå på fredagsbio. Lillasyster 2 år och 8 månader tyckte nog att 44 minuter var lite i längsta laget, men kunde ändå ta till sig filmen på sitt sätt. Storasyster 6 år tyckte istället att den kunde vara lite längre, men båda tyckte om filmen och det var skönt att se något riktigt barnvänligt. Och inte var det nån reklam heller.Väskorna var ju ursnygga, mitt retrohjärta bankar! Nu vill jag ut och resa.Ha en skön helg!

  4. Hej! Trevlig helg på dig!Jag tänkte jag och sonen skulle gå på spöket Laban i morgon, vi såg den förra och den var urmysig. Lagom lång oxå, när han såg råttatouille så kliade det i kroppen på slutet. kram 🙂

  5. Jag ser fram emot när jag och min dotter kan gå på bio tillsammans! Spöket Laban hade varit så kul! Än så länge är hon drygt två år och en energisk ung dam så vi får vänta. Vill också säga att jag finner stort nöje i att läsa din blogg! Den är jättebra!

  6. Nilla: Tack! Jag hoppas att även ni har det bra!Jess: Ibland är det liksom bättre när man tänker på det innan 🙂 Jag hoppas att även er helg är finemang!Anne: Jag är mycket nyfiken och nära ett klick där. Trevlig helg!Annika: Sur blir man av all reklam – speciellt med otåliga barn! Vad glad jag blir att du blir inspirerad av mina collage. Det bästa betyget jag kan få och jag tröttnar aldrig på att höra det 😉 Ha en fin helg!Lo: Ja, väskorna är fantastico. Trevlig helg!Nilla: Här var det overkill när det gällde reklam och råttfilmen. Laban var mycket bättre – vi var och kikade i dag.Johanna: Vi såg filmen i dag och det var ren terapi mot allt skränigt i barngenren. Ha en fin helg!Helena: Vi såg filmen i dag och tyckte mycket om den. KramJenny: Ja, det är mysigt och “myror-i-brallan- jag- är-kissnödig-och-törstig” samtidigt i den skön mix 🙂 Vad glad jag blir att du gillar sidan! Tack 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.