Filmkök

I går hyrde jag en Helena-film – Something´s gotta give. Jag har lite svårt för Jack Nicholson, men i kombination med Diane Keaton (som verkligen är fantastisk i denna film) blir det en riktig feelgoodfilm. Filmen utspelar sig till stora delar i ett stort hus i Hamptons. På ett sätt vore det enkelt att ha en stil och verkligen köra den fullt ut. Här är det klassisk New England för hela slanten i en tappning som bland annat Lexington och Gant är skickliga på att marknadsföra i Sverige. Det är marina stämningar, mycket vitt, stora stoppmöbler och lite chict slitet. Jag dras till delar av denna stil, men tycker samtidigt att det är lätt att gå överstyr här med flaggor, repknopar, snäckor och modeller av båtar. Lagom är bäst – som vanligt.

En del av mig faller även handlöst för köket i filmen. Det är något gemytligt med den stämning som förmedlas. Jag skulle säkerligen plocka bort en del tallrikar och andra detaljer, men i grunden är det något genuint trevligt här. Jag har fortfarande inte kommit till ro med hur vårt kök skall se ut i huset (stort tack för tankar från er). Hamptonsköket är nog lite over the top för min del, men just den där stämningen vill jag ha i mitt kök oavsett släta eller dekorerade luckor. För visst skulle ugnspannkakan gräddas alldeles excellent där?

2 comments

  1. Underbar stämning på köket!Inte bara ugnspannkakan skulle trivas där, även jag! (sa hon som har nytt kök som 5-årsplan…)Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.