Många paket blir det

Just det, man måste slå in grejerna också. I dag är det nästan inga affärer som slår in paket längre. Antingen hänvisas man till en inslagningsdisk i affären eller så skickar expediterna med opersonliga pappkartonger. Och det där gratis pappret lockar sannerligen fram hamstern i folk. Kan det verkligen gå åt typ tolv meter till ett litet mjukisdjur? Gratis är gott eller något sådant.

Och det får inte vara tomtar på födelsedagspaket. Snåltarmen kickade dock in på mig när två meter Nalle Puh-papper kostade lika mycket som tio meter julpapper. Det är dock rött med guldstjärnor, så det tror jag att jag kommer undan med de nanosekunder det tar att slita upp presenterna. Ritsch Ratsch – dags att skrida till verket.

signature

10 comments

  1. Har oxå tänkt på det – hur tråkigt är det inte att få den där kartongen man får vika själv?? Eller de där automaterna där man får betala för pappret – fram fr fler butiker som gör fina paket!!! 🙂

  2. Vi är iallafall bäst i stan, vår stad, på att slå in FINA paket!! (Cervera)Snyggt papper och massor, massor av snören. Vi får så mycket beröm eftersom många, precis som du skriver, inte slår in paket nuförtiden. Men som sagt….det gör vi! Och i mängder dessutom. Håller som bäst på att lära upp extra julpersonal att slå in paket – vilket är knepigare än folk tror. 🙂

  3. Malla: Det känns riktigt lyxigt när man får något inslaget ibland. Det händer inte ofta numera. Jag älskar vackra paket, men till barnen är det inte mödan värt att vara konstnärlig. Här är det riv och slit som gäller än så länge i alla fall ;-)Susanne: Japp, beröm till Cervera som har de glittrigaste paketen med massor av snören! Jag har all respekt för paketinslagningens ädla konst och sedan skall det ju gå snabbt också. Jag förstår att du ser fram emot julafton på mer än ett sätt som Cerveraanställd 😉

  4. Jag tycker det är jätte roligt att slå in klappar själv, å jag brukar säga ifrån i butiken att dom inte behöver slå in dom 🙂 jag är väl lite tvärtemot er då 🙂

  5. Anne: Till viss del kan jag hålla med dig. Jag kan lägga ned mycket tid på att packa in paket där jag vet att mottagaren är lika intresserad som mig själv av förpackningen. Till barnen är det mer slit och släng och då får gärna någon annan slå in. I framtiden hoppas jag att kunna ha paket liggande framme för lite allmän längtan, men nu är risken för plundring alltför uppenbar 🙂

  6. När jag var liten ville jag bli paketinslagare. Jag fick papper och snören i present…Nu har jag inte så gott om tid att göra fina paket. Och så blir jag störd av hur dyrt papper kan vara. I flera år nu har jag varit såld på brunt omslagspapper, röda papperssnören och Röda Korsets utfina juladresslappar. I fjol råkade jag vara på Kupan några veckor innan kul, och insåg att här kunde jag handla juldukar för bara några kronor! Så till allas förvåning fick de klappar inslagna i fina juldukar. De som ville behöll dem, de som var mindre sugna tog jag vara på och återanvänder i år… Miljövänligt, fint och väldigt ovanligt!

  7. Görel: Sicket fantastiskt fint tips! Secondhandaffärerna skänker som sagt nästan bort juldukar och din idé gillar jag mycket. Jag skall försöka ta en runda till nu i veckan. Även jag slår helst in i brunt omslagspapper förövrigt. Barnen undrar varför tomten har så trist papper 😉

  8. det här med att slå in presenter i julpapper…jag fyller år två veckor innan jul och blev alltid ledsen när jag fick födelsedagspresenter inslagna i julpapper…och min pojkvän, som fyller år dagen före julafton… jag skulle aldrig slå in hans paket i julpapper…skönt att det finns fler som tänker så…

  9. Therese: Nej, där är jag jättenoga. Jag är allergisk mot resonemang om att födelsedagen är ju ändå så nära jul, så då behöver den inte firas så mycket. Och inga tomtar på paketen! Nej, här skall firas! Anna fyller år i November, har namnsdag i december och sedan jul uppå det, men vi firar ändå- såklart. Nej, inget tomtepapper till födelsedagar.

  10. Nej…visst är det så. Presenter är presenter och julklappar är julklappar. Nu har vi inte tomtar och sånt på våra julpapper men ändå så är det ju roligare att få en födelsedagspresent i annan färg än RÖD.Så vi frågar redan: “Ska det vara en present eller en julklapp??” Vissa blir jätteförvånade och säger Present SÅKLART men faktiskt så säljer vi nog mer än 50% av allt just nu inslaget som julklappar och då är det ju bara i ca mitten av november. Edith fyller ju tidigt i januari och jag är jättenoga med att INTE ha julpapper på hennes paket. Det är, som sagt, skillnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *