Födelsedagsflicka

Fantastiska bakverk från Williams-Sonoma

Jag går här och sniffar på Daisy. Jag vet inte. Det är inget fel på doften, men frågan är om det är jag. Med bebisfjunens intåg i mitt liv, försvann parfymflaskorna. Jag har inte kommit tillbaka ännu. För det är ju så. Livet blir sig aldrig riktigt likt igen.

Vid denna tid för precis sex år sedan låg jag inne på BB med en liten nyfödd flicka i en plastbalja bredvid mig. Jag var vansinnigt trött och alldeles darrig när jag skulle ta upp henne. Jag sov större delen av den dagen. På natten mötte mina ögon den lilla flickans genom plastbaljan. Anna, tänkte jag. Anna blir det.

I morse öppnades dörren till vårt sovrum av en sexåring som tyckte sig ha väntat alldeles för länge i sin säng. Kommer ni aldrig? Jo då, vi kom alldeles sömndruckna och hesa, men vi sjöng och paket levererades. De obligatoriska blixtbelysta födelsedagskorten togs.  Hur smart det är på en skala att ge bort gitarrer vet jag inte. Nu börjar i och för sig öronen återhämta sig… Grattis på sexårsdagen, älskling!

13 comments

  1. Nu blir jag alldeles tårögd vid tanken på min egen dotter och son och hur de förväntansfullt ser fram emot fördelsedagarna och är duktiga på att “låtsas vakna” när man kommer in. Så fint det är! Grattis till Din dotter! Så fin bild på vante-kakorna, vad är det för något?

  2. Annika: Snart börjar stora lekracet efter förskolan – och gitarrspelandet får man förmoda :-)Pethra: Ja, visst är det något speciellt med de smås födelsedagar! Vantekakorna är nog just glaserade kakor från Williams-Somona. De ser högst delikata att sätta tänderna i, men jag skulle nog inte kunna göra det 😉

  3. Stort grattis till din stora flicka!Ja, tänk vad fort det går….Edith fyller också snart. Och då har man inga små barn kvar i familjen känns det som. I feb. fyller sonen 13 och då har man helt plötsligt 2 st tonåringar i familjen en 6-åring!! Låter väl helt underbart…not *ler*Hoppas ni får en jättehärlig födelsedag!Kram från oss

  4. Många gratulationer till din Anna! Vi har också en novemberflicka. För sex år sen födde jag henne, det lilla skogsväsendet med de svarta ögonen, och varje årsdag tänker jag med fascination och glädje tillbaka på förlossningen. Vilken upplevelse! Hurra för våra tjejer 🙂

  5. Tänk! Att det redan är sex år sedan som du skrev om din långa latensfas på kanalen. Jag läste den, som höggravid, med spänning och förskräckelse. Stort grattis till både dig och din dotter Anna – hurra!!!

  6. Minks: Ja, tiden susar fram i en väldig fart. Många säger att de har svårt att se sina barn som större. Jag har aldrig haft det med Anna. Hon har redan i unga år varit mycket lätt att visualisera som dörrslående tonåring som gastar åt sin mor – men hon har kanske lugnat ned sig tills dess ;-)Nilla: Tack! Anna tyckte själv att födelsedagen varit en riktig höjdardag. Nu ser hon fram emot sitt kalas på söndag.Susanne: En diger kombination att hantera det där 😉 Alla åldrar har sin charm och sina mindre smickrande sidor. En sak är säker som sagt. Det går fort! Snart sitter man väl där och undrar var barnen tog vägen. KramJessica: Och varma gratulationer i er riktning också! Ja, förlossningen var sannerligen en mycket speciell upplevelse. Jag läser min långa berättelse varje år och det är som att kastas tillbaka dit och då. Hurra för våra sexåringar!Lo: Ja du, jag har läst den där långa berättelsen i dag igen. Det är som att vara där igen – men skönt med distansen nu 🙂 Tack!

  7. Åh grattis till Anna på födelsedagen – mitt BF! Den 21 november känns fortfarande som min dag. Men det är ju din och Annas. Men det är dagen då vattnet gick och två dagar till sexårsdagen för Emil! Visst är det lite crazy att de är så stora! Sex år till och de är tolv. Ytterligare sex år och…. nej dit vill jag inte gå än!Kram till er!

  8. Helena: Det blev en lyckad dag i all sin enkelhet. Soffbordet är belamrat av diverse småprylar – det lär behöva röjas här med det snaraste :-)Petran: Tack! Jag kommer aldrig att glömma våra synkisbebisar som sagt. Anna missade sitt BF med fyra timmar och det är ganska godkänt 🙂 Grattiskramar till Emil en dag i förskott!

  9. Nej men se där! Grattis i efterskott säger jag. Tänka sig, då blev vi mammor på samma dag för min Charlie kom ju också den 21:a november för sex år sedan. :o) Verkligen en speciell dag som förändrade livet på ett sätt man inte kunnat föreställa sig. Att bli mamma – en förgyllning som kommer följa med en resten av livet. Hoppas att sexåringen fick en toppendag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.