Avig och rät

stickat-copy.jpg

Att sticka har varit en av de hetaste trenderna ett tag nu. Här pratar vi inte om att stoppa strumpor som en del av gamla husmodersplikter, utan om något där det ligger en lugn och meditativ aura över det aviga och det räta. Hollywoodstjärnorna stickar i kapp och intresset lär inte avta efter filmatiseringen av bestsellern The Friday Night Knitting Club med bland annat Julia Roberts.

Min stickkarriär beskrivs bäst med entusiasm och ofullbordande. När jag skulle sticka en tröja i syslöjden förbarmade sig min mormor över mig. I bloggosfären sjuder det av kreativitet inför julen, men jag får nog ta fram plånboken för att njuta av handens verk.

Om jag skulle ha fått för mig att ha en minimal bikini i somras (vilket aldrig inträffar i mitt fall var så säkra) skulle jag ha valt en handvirkad från Erica Laurell. Jag har tyckt om hennes ting sedan första titten. I mitt fall är det mer befogat med en halsbeklädnad inför iskalla dagishämtningar. DesignSverige har öppnat sin julshop och där låg en av Laurells halsdukar till ett verkligt fyndpris. Till mig från tomten eller kanske maken eller kanske mig själv. Väskan från Margret Nicole bär jag inte vid hämtning av leriga barn, men nu är det snart dags att plocka ned den från garderobshyllan för luftning vid andra tillfällen. Med halsduken blir det en vintrig dos av avigt och rätt.

Fotografi från Paul Lowes blogg.

signature

8 comments

  1. Hejden där stickade lilla te-koftan är ju bara helt underbar! Jag älskar folk som gör lite corny saker. Som när man åker omkring i bilen och någon plötsligt klätt en liten gran vid vägkanten med röda kulor! Visst är det underbart med lekfulla människor!Kram från Kicki på CountrystylePS. När det bara regnar och blåser nu vill du inte bo på en friliggande Gård från 1873 med bevarade snickerier. Jag har en liten gård från 1911 utan bevarade snickerier men med en massa leriga hagar runtomkring på vintern och en miljon mördarsniglar på sommaren…

  2. Kicki: Ja, visst är det något alldeles speciellt med den där kannan. Vad jag förstår så var det en limpistol inblandat också 🙂 Lekfull borde man möjligen vara lite mer till mans och kvinns ibland ja. Haha! Sniglarna kan jag nog klara mig utan vid närmare eftertanke. Kram

  3. Stickat har jag bara gjort i mina drömmar, däremot har jag en fablaisse för att bordera! En Laurell-halsduk skulle gärna få värma mig i vinter.

  4. Lo: Jag har också broderat under perioder och jag funderar ibland på att börja igen. Tyvärr är det lite same, same med stora ambitioner och oavslutade projekt. Jag får ta mig an något pyttebroderi nästa gång! Laurell gör väldigt fina saker tycker jag. Det blir förhoppningsvis ett nöje att svepa in sig i den där halsduken.

  5. oj – milda makter! Jag som älskar handarbete av alla de slag, och utöver allt möjligt. Men mantrat för mig är “användbart”. Och hur snuttiga de än var så får jag faktiskt mest lust att fnissa över att man stickar till sin tekopp… Annars älskar jag stickat!

  6. Joa: Nix, inte jag heller, men fint är det. Och min halsduk är alldeles, alldeles underbar :-)Lotten: Härligt med en riktig passion som hobby. Det kan jag sakna. Hantverk i alla de former är något som jag uppskattar mycket. Roligt att kunna göra det själv också. Jag får gå en stickkurs eller något liknande 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *