Mina val

weekend47-copy.jpg

Denna helg går i kalasets tecken. Annas förskoleklass på tio barn väntas hit. Det skall bakas kakor med socker och glasyr i rosa. Det skall köpas in prinsesspapperstallrikar och riggas discomusik. Kort sagt – på söndag eftermiddag kommer det att kännas att man lever!

* Silvrig prinsessdröm från H&M för det facila priset av 98 riksdaler. Förmodligen i en tomtesäck nära oss.* Kerstin Tillbergs sirliga keramikmuggar finns med i Cerveras reklamblad inför julen. De skulle vara perfekta för tesippning till den film som jag tänker se om i helgen.* Vårt rosa lilla kakfat från Koziol i plastic fantastic klarar de vildaste barnkalasen.* En mycket praktisk 2D-gran från Presenttime och Design Delicatessen. Inte riktigt samma känsla, men garanterat barrfri. Nästa helg är det dags för barnens adventsgran. Ack vad den barrar, men ack vad fin den är!

Jag hoppas att Ni alla får en fin helg!

10 comments

  1. Fint collage!Den klänningen ville min dotter ha, men den var slut redan samma dag som tidningen kom i brevlådan. Du kanske hade tur och fick tag på en?(Vi hittade en söt prickig på Lindex istället.)Ha en skön helg och ett roligt kalas.

  2. Ha en riktigt trvlig kalashelg. Både klänningen och fatet skulle bli succé hos mina döttrar. Men en riktig gran är allt en riktig gran. Barren får man stå ut med! Har inte du redan sett Marie Antoniette? Jag såg förresten en biljett skriven av henne till Gustav III på Riksarkivet i förra veckan. Hon gratulerade honom till posten som kung! Stor historia i mikroformat!

  3. Fint collage! Kerstins kopp i rosa står hemma hos oss sedan ett par dagar, tänkt att använda som födelsedagskopp som jag är uppväxt med att ha vid födelsedagar. Maken gruffar lite över färgvalet, men är man enda hane i familjen får man stå ut med sånt. Prinsessklänning ja, håhåjaja, det kanske är dags för två utklädningsklänningar i år.Angående dina köksplaner kan jag bara säga: Heja Torö!!! Det var superfint. Själv har jag köksluckor typ IKEA Nexus men från Vedum. Tråkigt och inte så fint och inte mitt val. Björk går bort. Heja vita köksluckor! Kan man göra om ett kök som bara är tre år gammalt?

  4. Hos oss firar vi också en sexåring i helgen, idag blir det barnkalas nummer 2. Det blir mycket röj men storasyster är överlycklig, födelsedag är magiskt.Lycka till med kalaset och stort grattis till stora tjejen!

  5. Caroline: Japp, plasten klarar de flesta påfrestningar – det föreligger möjligen en vältrisk av fatet 🙂 Jag har den lilla varianten och det har jag använt ganska mycket. Den stora känns lite stor för våra behov, men det lilla fatet fungerar utmärkt. Miss Marie: Plastic fantastic, den tar knappt någon plats och den är gatanterat alldeles barrfri. Men det är ändå något extra med den riktiga varan :-)Att ha det gott: Tack! Roligt att du tyckte om det!Nilla: Jag hann hugga till mig en klänning när de kom Online i torsdags, men de har redan tagit slut. Anna kommer garanterat att älska den. Ha en fin helg du också!Lo: Jag håller med om barren – även de hör till på något skumt sätt 😉 Vad håller du på med för projekt på Riksarkivet? Spännande! Jo, jag har sett filmen några gånger, men den tål att tittas på igen. Det kan behövas efter bakning i dag!Susanne: Trevligt med en födelsedagskopp. Det passar en Tillberg utmärkt till och lite pastell piggar alltid upp 🙂 Vi skall till HTH och planera köket på fredag, så nu är det dags att slutgiltigt bestämma sig. Vitt blir fint tror och hoppas jag. Helena: Tack! Puh, nu är bakningen klar. Nu skall vi bara städa och plocka fram lite kalasattiraljer. Anna är i sjunde himlen i alla fall och det är ju huvudsaken.Johanna: Tack och gratulerar till din flicka också. Kalastime är något speciellt för de små.Stämningsfullt: Jo, det kan nog vara så ja 🙂 Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.