Tisdagstema: Pynt

tisdagstemapynt-copy.jpg

Vi har en speciell reportoar när det gäller vaggvisor. Sedan barnen var pyttisar har jag sjungit klassiska Nu i ro. Om de är riktigt trötta är det en betingad reflex att stänga ögonen när jag stämmer upp i skönsång. Morfar utökade med Sov Du lilla videung och de senaste tillskotten är Vyssan Lull och Trollmors vaggsång. I juletider har jag upptäckt hur sövande många av de klassiska julsångerna är. Jag är lite ringrostig med några textrader, men oftast sitter de i ryggmärgen sedan barndomens alla luciatåg. Nu somnar Henrik gott till Nu tändas tusen juleljus, Stilla Natt, När juldagsmorgon glimmar och Gläns över sjö och strand. Förhoppningsvis har han börjat snusa tills jag kommer till de höga tonerna i ´Strå-å-lande stjä-ä-rna´.

Mina pappersstjärnor från Cosas skall snart sättas upp i fönstren. Handens verk när det är som vackrast!

Tisdagstema. Pynt

9 comments

  1. Evelyn: Det är jag lyckligt ovetandes om 😉 Det finns säkert beskrivningar på nätet för den händige, men det övergår min förmåga, det är en sak som är säker. Ha en fin dag! Kram

    Lotta: De är fantastiskt vackra de här stjärnorna och pynt helt i min smak!

  2. Min dotter har länge velat höra “tipp tapp” (det vill säga, midnatt råder) som godnattsång. Oavsett årstid. Den har åtta verser, praktiskt så tröttnar jag inte på den lika snabbt – för det räcker inte alltid med att sjunga den EN gång.

  3. Tack! Stjärnvikandet får nog bero för min del – det verkar kräva sin kvinna 🙂 Karin: Nej, det kan bli många verser 😉 Klappa magen, kinden och liten dotter från oss. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.