Lera

fotskrapa-copy.jpg

I går tog jag en promenad till det lokala paketutlämningsstället. På vägen passerar man stadens klassiska hus där paradvåningarna ligger som på ett pärlband. Det var länge min dröm att få bo där. Våning i staden och sommarhus var parollen. Och inte skulle jag ändra mig när jag fick barn. Nix, sådan var inte jag. Nu skall vi bygga ett nytt hus i ett villaområde. Saker och ting tar en annan vändning.

Det är vissa saker som är stående på min önskelista sedan långt tillbaka. Tingen har blivit symboler för såväl förändring som kontinuitet. De representerar sådant som jag tycker mycket om, men som jag kanske inte har haft behov av. Ett av dessa ting är den klassiska fotskrapan från Gysinge.  Den vill jag ha utanför vår dörr. Lera lär vi få gott om innan tomten är iordningställd och att skrapa den mot gjutjärnsformade stjärnor känns bra i tanken. Det kommer att vara vår lera i alla fall!

Gör ett besök på Gysinges webb för att hitta fina julklappar. De har exempelvis fotskrapan till ett rabatterat pris just nu. Gummistövlarna kommer från Ilse Jacobsen.

4 comments

  1. Suverän! En sådan borde vi ha haft nu under dränering med all den lera som har hittat in till oss.Jag ser att du fick många goda råd om kök. Vi planerar ett nytt och det är inte lätt att få till alla önskemål. Om jag vore er skulle jag skippa spisen i hörnet för man förlorar mycket yta samt att man låser matlagandet till en individ (man får inte plats två i ett hörn). Själva planerar vi att flytta diskbänken till fönstret då det vore trevligt att kunna se ut. Två stora hoar har vi redan nu, och det ska vi bevara till nästa kök. Det är suveränt vid storbak och storkok. Fö är jag inte så nöjd med att ha träskiva i köket för den kräver så mycket underhåll. Funderar på att investera i någon annan lösning till nästa kök. Vi ska definitivt ha slät luckor för fy vad äckligt det är med profiler. Samlas allt möjligt jox där… . Vi ska också se till att ha fullhöga skåp, dels pga städning och dels pga förvaring. Bänkskåpen kommer att bestå av lådor för dem gillar jag bäst. Annars får jag ligga på knä om jag ska få fram plastburkarna som står längst in, och det slipper jag gärna. Vi har en hög blandare nu, och det är suveränt. Den får även den hänga med till nästa kök. Fläkten sitter högt upp nu, och det ska den få fortsätta göra. Vi har tystgående maskiner, och det är en nödvändighet om man som vi har öppet till vardagsrummet. Detta är vad jag kan komma på nu från min “kökslista”. Vi har dock inte bestämt vilket kök vi ska ha. Men man kan ju inte löst alla dilemman i ett svep, eller hur? 🙂

  2. LoX: Jag kan inte riktigt föreställa mig hur det kommer att bli med en trädgård utan gräs, men det lär jag bli varse :-). Lera lär det bli! Stort tack för dina kökstankar som var mycket värdefulla att ta del av. I morgon skall åka och träffa en köksarkitekt som skall hjälpa oss att rita köket.Moderna: Japp! Ni vandrar på klassisk mark ;-)Magazine Girl: Haha! Det ligger något i det!

Leave a Reply

Your email address will not be published.