Varde ljus

luciatag-copy.jpg

I dag är det en sådan där dag då det känns som om man inte vaknar. Det blir aldrig riktigt ljust, innan det blir mörkt igen. Inspirationen tryter. Vad passar väl bättre en dag som denna än att deltaga i förskolans pepparkaksbakning? Inte mycket…

Jag har börjat med att plocka fram lite inför stundande advent. Det klassiska luciatåget i design av Sten Bengtsson är just en sådan där sak som jag har velat ha länge. När vi var på ett av våra första besök hos husfabrikanten, öppnade en lampaffär precis bredvid Myresjöhus kontor. Ljusstaken såldes för ett riktigt bra pris och fick följa med hem. Skuggorna ruvar sannerligen nu, så jag välkomnar extra fönsterbelysning. Varde ljus!

Fotografi: Weronica – En mammas dag

13 comments

  1. Men ser man på. Jag har just klickat hem densamma för några dagar sedan. Säkert inte till ett lika förmånligt pris, men man har inte mycket att välja på om man bor som jag gör. För hugade finns den hos http://www.formodesign.com

  2. Att ha det gott: Jag har suktat länge och nu står den och lyser upp i matrummet. Jag tycker mycket om den!Struntlillstumpa: Ja, nu är det hög tid att mota bort lite novembermörker. Tiden innan jul är den bästa när det gäller julpynt, så nu är det bara att köra på :-)Frida: Den finns att få tag på på många ställen, det tror jag. Startrading har gjort den. Annars kan du nätshoppa på http://www.formodesign.com som Sofia nedan tipsar om.Nilla: Tack! Ha en fin dag även du. Visst är det en fin ljusstake!Sofia: Den är riktigt vacker tycker jag. Jag fick den för halva priset och då var det bara att slå till. Något att ha glädje av i många år framöver!

  3. Jag brukar inte samla pa mig for mycket svenska grejor har, tycker om att njuta av dom nar jag kommer till Sverige. Mamma envisas med att erbjuda mig adventsljusstakar var ar. Har skulle jag kunna tanka mig ett undantag dock…….HELT ENKELT UNDERBAR!

  4. Asa Eden: Adventsljusstakar brukar inte riktigt få mitt hjärta att klappa heller, men den här är något alldeles extra. Jag tycker mycket om den och den ger ett väldigt fint sken. Det är en lucia och en stjärngosse också som inte syns på min bild. Gillar!

  5. Jag såg denna ljusstake på Åhlens och tyckte den var jättefin! Det fanns även en annan i samma stil fast där stod luciorna vända framåt istället och så fanns det även 2 tomtar med i tåget. Undrar om den designad av samme man eller om den bara är nytillverkad i samma stil. Någon som vet?

  6. Jag har för mig jag har läst att denna modellen är från 50-talet och nu tillverkas igen. (Jag tror inte att varianterna på Åhléns är designade av Sten Bengtsson.)

  7. Jättefin! Själv har jag precis börjat samla på Lisa Larssons luciatåg, men det är ju med stearinljus så inget för barnens rum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.