Nytt i kokbokshyllan

monikaahlberg.jpg

Kokboksfloran är numera diger i bokutgivningen. Monika Ahlberg startade trenden med sin legendariska Rosendals trädgårdscafé. Ahlberg har sedan gett ut ett antal böcker. Nyss utkom Monikas bästa menyer –  för vintern. Boken innehåller menyer för vintriga högtider från advent till sportlov. De förförande bilderna är tagna av fotografen Ann Lindberg.

Det är inte alltid jag lagar mat från böckerna i min kokbokssamling. Jag tycker om att bläddra i dem. De som jag gillar bäst är de där som får igång en förhoppning om nytänkande och stordåd i köket. I Ahlbergs bok fastnade jag speciellt för de fina fotocollagen där både råvaran och den färdiga rätten finns med. Och tänk när vi får ett nytt kök. Eller är man lika trött på vardagsmatlagning då? Kanhända det ja.

Fotografi: Weronica. Jag gillar Monika Ahlberg och ser fram mot de kommande matlagningsprogrammen i juletid. Leilas jul i all ära – det skall bli roligt att även se Ahlberg  i rutan.

5 comments

  1. Jag tror verkligheten gör mig till en bra kock. Jag drömmer om att läsa kokböcker som skönlitteratur. I verkligheten har jag en halvtimme på mig innan jag MÅSTE vara på saluhallen för att öht klara att vara hemma för att öppna för gästerna. Då är det bara att snabbläddra, gå på bilderna och någorlunda svårighetsgrad. Vilket gör att jag faktiskt har lagat ur åtminstone 90 procent av en tämligen diger samling.Usch vilket skryt. Fast min dröm, som infrias när jag är rik och våra barn är stora är att få ligga på soffan och läsa Wine Spectator. Utan att bli störd, utan att somna.

  2. Det låter som en bok för mig, jag brukar gilla det hon gör. Hennes kokböcker brukar alltid ha så härliga bilder. I vårt nya kök ska jag äntligen ha alla kokböcker som huserar på kontoret……

  3. Caroline: Haha! Ja, det ligger något i det!Idépappan: En taktik så god som någon det där 😉 Och drömma måste man!Helena: Jag skall ha tavellister med aktuella böcker i köket har jag tänkt. Drömma, drömma…Att ha det gott: Jag gillar Monika Ahlberg. Det skall bli spännande att se hennes program på TV!

Leave a Reply

Your email address will not be published.