Inte hos oss

pepparkakshus3-copy.jpg

Visst är det en del saker som skall fixas till den kommande julen. Någon julstress känner jag dock inte.Det hela blir vad man själv gör det till. Även om jag kan tycka att vi har mycket att göra när vi steker det stora lasset köttbullar – förhoppningsvis redan den 22:a december – så nej, ganska fridefull känner jag mig ändå.

Det finns ändå vissa saker som man kan föra bort från “att-göra-listan”. Helena skriver om sitt planerade pepparkakshus, men för vår samlade familj är svaret enkelt. Nix! Trogna läsare minns förra årets Muminpepparkakshus som bidde till två ynkliga Mumintält. Så här skrev jag då:

I lördags var det dags. Barnen inledde med att baka några små mumintroll till huset och åt sedan deg för glatta livet. Entusiasmen avtog nämnvärt när det blev dags för formar och lite mer precision. Det hela slutade med att Mannen satt ensam vid bakbordet och tryckte ut husdelar, medan Barnen åt godis och såg på televisionen. Såväl som vid bakning, som vid gräddning insåg vi att längden på husdelarna samt de pyttesmå fönstren skulle innebära problem. Och inte sjutton blir pepparkakor spikraka efter en tid i ugnen!

På söndagen fortsatte vi med kristyr. Barnens pepparkakor såg – tja lite annorlunda ut. Projekt spritsning av pyttefönster (efter lite fönsterpillande) slutade med att Dottern bröt av en bit och sedan följde jag samma mönster. Krasch och stora pepparkaksdelar till eftermiddagsfikat!

Som Moder blir man expert på alternativa lösningar som låter logiska i Barnens öron. Såklart att vi skulle färdigställa små tält till de två mumintrollen! Men hur skall de kunna gå in i tälten, mamma? Ja, men mumintroll kan ju trolla! Det har jag läst, älsklingar! Ovan syns tänkt scenario från formpaketet samt våra Mumintält. Som sagt, det var det där med skräddaren som skulle sy. Men Mumintält är vi nog ganska ensamma om. Family W versus Muminpepparkakshuset – vila i frid husformar!

Pepparkakor skall vi baka – barnen vill äta deg – men inte ett enda pepparkakshus, var så säkra!

Det är sannerligen tråkigt att inte ha den minsta chans att vinna i vår julkalender. Jag vill ha allt! Dagens lucka skulle sitta mycket fint till kommande storverk.

6 comments

  1. Underbart att du vagar ge dig pa projekt men att du kan avbryta dom nar du ser att det gar at pipsvangen!!! Att du inte fixerar dig. Bra, du verkar vara en sund typ. Haller helt o hallet med dig – julstress, vad ar det?! Det beror ju bara pa en sjalv. Njuta, njuta, njuta istallet – det ar en fantastisk period innan jul – just love it!God jul(stamning)!

  2. Åsa: Haha! Det gäller att inse sina begränsningar i bland! Detta med huset gick sannerligen åt pipsvängen och då får det bero för vår del. Man skall göra det man tycker är roligt. Jag vet massor som älskar att pilla med hus och då skall de få göra det. Vi hittar på något annat istället. God stämning till dig också!Nilla: Hoppas att ni får en fin helg också! Man får sätta sin egen agenda som sagt och inte bli slav under massor med måsten. Man måste leva lite under tiden också.

  3. Hehe, jag känner igen det där mer än väl. Jag höll mig undan när mormor skulle baka med sina barnbarn (mina barn). Det blev ju mest hon som bakade. :)Underbart med mumintälten!!!

  4. Every one remembers that humen’s life seems to be not very cheap, but we require cash for various stuff and not every one earns enough money. Therefore to receive fast loans or college loan will be a right solution.

Leave a Reply

Your email address will not be published.