Vi bygger hus: Ljusning på dörrfronten

pardorr.jpg

Det ljusnar på dörrfronten. Enligt arkitekten är det möjligt att sätta in pardörrar vid entrén trots allt. I morgon skall vi få en ny ritning för att se hur det hela tar sig ut på huset. Jag har månde blivit alldeles skadad av alla pardörrar i julmagasinen som pryds av två stora kransar…

Nu är det strykning av lucialinne på programmet. I dag är det Anna som gör uruppförande av sin vers iförd luciakrona. Det är något sympatiskt med ett tåg med massor av små lucior istället för en utvald. (Och som en av klassföräldrarna får man infinna sig tidigt för att bre skinksmörgåsar).  I morgon är det Henrik som skall försöka få sin stjärngossestrut att sitta kvar på huvudet. En utmaning så god som någon har det visat sig. Och ja, mamma har faktiskt ett väldigt styr just nu – precis som i versen!

Pardörr Venus från Bordörren. I dag fick jag reda på att vi inte behöver välja färg till fasaden förräns i januari. Men dörrfärgen skall bestämmas nu och den hänger onekligen ihop med fasaden. Vi tänker oss någon form av ljusare grå på huset. Just nu lutar det åt vit dörr. Kom gärna med förslag!

13 comments

 1. pardörrar är så snyggt, ångrar än idag att vi inte satte in såna.Lycka till i byggdjungeln. Tycker det är jätteroligt att följa ert projekt!kram/ruffa

 2. Jamen det är ju mina dörrar! De sitter på vår skånelänga från 1870 och är skåneblå..såklart. Jag gillar dem massor och de är säkert fina i vilken färg som helst. Jag har själv funderat på att bryta med en annan blå nyans på “speglarna” Har också sett dem här i Skåneland i oxblodsrött, väldigt snyggt!

 3. Det beror väl på vilka färger ni ska ha runt fönster och så, men vitt är snyggt, annars gillar jag vinrött. Kombinationen av vitt grått och vinrött är snyggt.

 4. Ljusgrå fasad, vita knutar och RÖD dörr. El tvärtom med vit fasad, ljusgrå knutar och återigen RÖD dörr. Och då snackar vi inte tomteröd, utan en litet dovare kulör. Very nice indeed.

 5. Pardörrar är verkligen så vackert! Både inne och ute. Jag tror att det blir bra med vita om ni tänker er ett ljust hus. Det passar ju till det mesta. Dörren syns mer ju ljusare den är och en så vacker dörr måste ju synas ordentligt!

 6. Halloj! Ja Bordörren är vad jag har på mitt hus, men med klarglasade fönster. Men jag vill säga till att den började flagna i färgen fort så håll koll på garantin! Annars en fin och bra dörr! (vita dörrar har en förmåga att se skitiga ut ganska ofta) Ha det gott!

 7. Pardörrar är fint! Och praktiskt om man har någon som sitter i rullstol som kommer på besök, det har vi och den stolen är extra bred. Men med pardörrarna så löser det sig enkelt!Röda eller vita tycker jag är fint…

 8. Om det är huvudentren är vitt inte den mest praktiska för den slits så rejält. Engelsk röd skulle kunna passa. Måste dock tillstå att det låter snyggt med grått hus och vit dörr. :-)(Själva har vi vitt hus på grå sockel med gröna knutar, och huvudentren består av en dörr i teak och sedan är källardörren vit.)

 9. Hej!Du underhåller mig varje dag – tack!!!Tycker att en engelsk röd eller en riktigt skogsgrön dörr är snygg till en i övrigt grå och vit fasad.Lycka till med färgvalet!Och glad lucia,Carola

 10. Först tänkte jag: “Jamen klart det ska vara en vit dörr” men efter att ha läst alla andras inlägg så kom jag på att det inte var lika lätt att ge ett utlåtande. Både grönt (lite gammaldags grön) och en mörkare röd färg skulle ju passa. det kanske till och med skulle se lite varmare och trevligare ut än vitt…

 11. Alla: Stort tack för era kommentarer! Vi kommer att ha röda takpannor på taket. Det måste man ha på nybyggda hus här i kommunen – tyvärr. Jag skulle hellre valt en mörkare ton på dem. Så det måste man också väga in i färgsättningen av huset. Det lutar åt vit dörr nu i alla fall trots reservationer om att den blir smutsig. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.