Vi bygger hus: Murspisen

Jo, jag är inne i en rätt manisk fas när det gäller huset nu som synes. Efter några samtal med hussäljaren börjar en del pusselbitar att passa i alla fall. Pardörr blir det, liksom en veranda med dörr i. Nu sitter ritningen på plats ordentligt och det känns mycket tillfredsställande. Det återstår fortfarande en del ting som exempelvis badrumsinredning och garderobsdörrar. På måndag är det dags att shoppa hus och då skall vi ha bestämt oss.

eldstaden2-copy.jpg

Vi har i alla fall enats om murspisen 690 från Contura. Det har varit ett antal vändor här med alltfrån kakelugn till mer avancerade öppna spisar. Denna spis känns som en bra medelväg att gå när det gäller funktion och estetik samt klassiskt och modernt.

oppenspismiljo-copy.jpg

I dag drömmer jag mig bort till vårt kommande vardagsrum med värmande sommarkänsla. Jo, man måste drömma lite också mitt bland alla duschdörrar. En sprakande brasa i spisen. Jag är placerad i Howardfåtöljen och vilar fötterna på mattan Olivia från Kasthall. I taket hänger en klassisk Frugtlygden från Le Klint och sist men inte minst ett av mina favoritmönster av Josef Frank – Nippon – i fönstren. Men innan jag slår mig ned – Henrik som stjärngosse på förskolan!

Jag hoppas att Ni alla har en fin Luciadag!

4 comments

  1. Jaaaa, det är klart du har huvudet fullt av byggplaner, ni är ju mitt uppe i en jättegrej.:-)Howardfåtöljen ser så skön och fin ut.Vi skulle fått vår eldstad murad före jul, men det bidde inte så. Får vänta till januari. Byggaren sa att han “inte ville äventyra vår vänskap” eftersom det är så nära jul nu och ett litet fel kunde göra att vi fick stå med halvfärdigt bygge under julen. Känns helt OK iom att byggaren är ärlig och pålitlig (han har byggt hela kåken åt oss).

  2. B: Howardfåtöljer är en av mina passioner. Man sitter väldigt skönt i dem med ett gäng kuddar som stöd och med fötterna på en fotpall. Byggaren har säkerligen rätt i att det är bättre att vänta lite – även om man kan vara någ så rastlös ibland 🙂 Trevlig helg!Desiree: Jag tror att den passar oss väldigt bra. Tack! Ha en fin helg!

  3. Nej, nej, nej, nej!Om du inte har lagt beställningen än. Har du åtminstone tänkt på en pelletskamin. Den är en perfekt värmekälla. Vet inte vad ni har för uppvärmning i övrigt men under vissa förhållanden kan det vara det enda ni behöver.Och, inte minst. Den är oerhört bekväm. Tryck på ON och den går igång. Österrikiska och Schweiziska och inte minst finska märken har jäkligt snygga grejer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.