Huset är beställt

Det skall till någon av de närmast sörjande för att erbjuda sig som barnvakt åt ett magsjukt barn. Mormor kunde vara hos Henrik när vi åkte ut för att göra slutbeställning på huset. Och nu är det klart! Allt är specificerat in i minsta detalj – förutom tapeter, eldragningar och kakel som tillkommer senare, liksom dörrtrycken. Jag kom inte överrens med de tre handtagen som stod till buds, så de får vi köpa separat. Och det känns bra! Jag har levt med dessa ritningar och kryss hit och dit under en ganska lång perod nu. Det känns lite magiskt att se alla bitarna falla på plats till en helhet. Vi kommer att få ett så fint hus att bo i om ungefär ett år. Kanske till nästa jul!

Det känns som ett stort projekt är fullbordat. Jag seglar uppåt med lättat sinne. Det återstår mycket med huset, men nu är en stor milstolpe passerad. Nu kan jag tänka på lite andra saker en stund. Det är ju exempelvis julafton om en vecka!

Babar et les Ballons från Allposters.

11 comments

  1. Grattis! Visst är det en härlig, om än lite pirrig känsla? Lycka blandat med oro för att man missat någon detalj…:-)När får vi se de slutgiltiga ritningarna?

  2. Stort GRATTIS! Jag önskar jag var i ditt läge nu.. men för oss återstår en hel del v.g planlösningen etc. Ni verkar ha en betydligt mer strukturerad arbetsprocess med er husleverantör än vad vi har… Jag längtar och hoppas innerligt att även vi firar nästa jul i nybyggt hus! Återigen grattis till att detta stora steg är avklarat… då är det väl bara att sätta igång och gjuta plattan nu då 🙂

  3. grattis!! Spännande tider för er framöver…och för oss läsare med. För vi hoppas få fälja ert husprojekt här på bloggen framöver :)kram/ruffa

Leave a Reply

Your email address will not be published.