I soffan

Till skillnad från de flesta andra, så känner jag mig inte mätt på julens godsaker. Maten undvarar jag gärna, men ett torn med choklad skulle jag gärna sätta tänderna i. Förråden ekar tomma här, så jag får frossa nu när affärerna öppnar igen.

Forsytesagan är den perfekta boxen i juletider. Jag inledde mitt tittande kvällen innan julafton. Frasande klänningar, undertryckt romantik och vackra miljöer passar mig utmärkt för tillfället. I kväll inleds SVT:s traditionella dramasatsning i juletid. I år är det den unge Strindberg i Jonas Karlssons skepnad som står på programmet. London eller Stockholm? Vi får se i kväll. En sak är säker i alla fall – det känns bra att te smakar igen!

4 comments

  1. Tack, tack för att SVT fortfarande satsar på drama. Det var härligt att se en så stor skara goda skådespelare. Njut ny av Forsythesagan. Vi såg Törnfåglarna före jul och nu väntar Onedinlinjen!

  2. Jag måste säga att jag blev otroligt besviken på August! Älskar sådanna här filmer och serier men jag tycker inte alls att de fångat den här gamla känslan! Allt såg för nytt och modernt ut. Så jag somnade efter 20 minuter.. Annars är Jonas Karlsson en favoritskådespelare så det var mycket synd..

  3. Nilla: Jag tittade! Gjorde du :-)?!Lo: Åh, Törnfåglarna! Ljuva minnen! Jag älskade den serien när den gick på televisionen och grät så mycket att jag fortfarande minns den där utgråtna känslan. Håller den fortfarande?Linnéa: Jag tycker också mycket om Jonas Karlsson. Bra skådisar var det, men lite för lite att bita i för dem kan jag tycka. Ibland lite stolpigt och lite för mycket bistra miner från Strindberg som arg ung man. Hoppas att magin kommer i kväll. Jag ger det en chans till.

Leave a Reply

Your email address will not be published.