Vi bygger hus: Arbetsrummet

arbetsrummorris-copy.jpg

När man är inne under en lång period återupptäcker man de dammiga tidskrifterna som har klarat sig från utrensningar genom åren. Jag måste vara skoningslös numera för att inte bli en slav under tidningarnas välde – ritsch, ratsch -men några gamla årgångar av Sköna hem står fortfarande kvar ute i bokhyllan. I nummer 1 1996 finns ett av mina favoritreportage genom åren från Tony Lewenhaupts hem Villa Fortuna. Just det där rummet med William Morris klassiska pilbladstapeter som slingrar sig överallt, har jag ägnat mycket tid att titta på och inspireras av. Man kan tänka sig att snart tolv år av invänjning skulle övertyga mig om att de där tapeterna säger mig något speciellt och således borde vara ett säkert kort till det nya huset.

Jag känner starkt att vårt hus skall vara ett levande familjehus för stora och små. Det blir säkerligen vita väggar och mycket ljus i de stora gemensamma ytorna. Samtidigt drivs jag av en längtan efter att skapa reträttplatser där jag ibland kan dra mig tillbaka till rum som känns mer vuxna och lite mer slutna. Tanken på att gå in till något annat i huset lockar mig. Mitt arbetsrum skulle kunna vara en sådan plats, liksom vårt sovrum. Nu funderar jag på om det är dags för Morris blad att breda ut sig i mitt liv. Tanken på att tala om “det gröna rummet” är tilltalande, liksom en ständig grönska att hämta kraft från. Vi får se!

6 comments

  1. Nedbäddad i sängen med jordens förkylning så har jag inget annat för mig än att blogga 🙂 Så glad jag blev när jag såg dina pilbladstapeter! Såklart skall du ha det så…Gå på magkänslan, det där blir kanon!

  2. Ja, det är en jättefin tapet! Jag är också sugen på att smyga in lite tapeter i vårt hus. Nu är ALLA väggar vitmålade, även alla barnens rum. (Mamma har bestäm!):-)

  3. Ja, grönt passar bra i ett arbetsrum, vi har gröna tapeter, gröna gardiner och gröna hyllplan (och björkmöbler) i arbetsrummet. De gröna tapeterna fanns där från början och är läskigt nittiotaliga, men de får vara kvar så länge tills vi har tid ork och pengar att ta tag i det rummet, men det gröna gillade vi så mycket så att allt annat blev grönt också! Det känns helt perfekt faktiskt.

  4. Charlotte: Aj då! Krya på dig! Ja, jag har märkt med mig själv att jag mycket sällan ångrar mig när jag verkligen går på en känsla och genomför den. Det är mycket lättare att sitta i ett neutralt rum och känna att det fattas något. Birgitta: Ser man på – mamma bestämmer minsann 😉 Barnen har starka åsikter om sina kommande rum – vi får väl se hur det hela slutar! Det som är lite en utmaning med ett nybygge är ju att man inte kan föreställa sig riktigt innan hur ljuset faller i rummen. Men pilbladen lockar mig!Spenatmamman: Jag har inte haft något grönt rum i mitt liv ännu, så det kanske är dags för det. Kul att höra att ni trivs i ert gröna arbetsrum. Det är en rogivande färg, samtidigt som den ger energi. Just nu lutar det åt grönt!

  5. Hej. Jag undrar vad det fantastiska typsnitt du skrivit “Inspiration: Arbetsrum” med heter. Är på jakt efter ett till våra bröllops-inbjudningskort och detta skulle passa perfekt.Vänliga hälsningar / Mari

  6. One acknowledges that our life is expensive, nevertheless some people need money for different stuff and not every person earns big sums money. So to receive quick home loans and just term loan would be a right solution.

Leave a Reply

Your email address will not be published.