Hoppet lever

Nytt år – nya förutsatser. Jag är inte mycket för nyårslöften eller att se januari som en ideal månad för livsförändringar. Det är i augusti som jag hoppas mest på mirakel. Men så här på årets andra dag lever ändå hoppet lite.

Jag vill börja läsa skönlitteratur regelbundet igen. Jag har skrivit tidigare om hur mycket jag saknar läsandet. Jag slukar romaner på löpande band på sommaren, men sedan är det stopp. Jag lade ut biografin om Marie Antoinette i bokhyllan igen, efter att den samlat damm på nattygsbordet i ungefär ett år. Bot och bättring. Och en välbehövlig rekreation på kvällarna. Innan det blir böcker tittar jag på Jane Eyre på televisionen. En riktigt lyckad iscensättning. Missa inte det andra avsnittet i morgon!

Jag vill börja gå mer på bio. Min lyx är att sjunka ned i en biofåtölj i eget sällskap. Den omskrivna biografdöden är dock ett hot när man som mig inte direkt går igång på amerikanska storfilmer. Jag hade planer om The Jane Austen Bookclub som verkar lite lagom feelgood i mellandagstider, men icke då. Nu siktar jag på Atonement och ljuva drömmar om James Mc Avoy. Tro det eller ej, men den filmen kommer hit!

Makens stora aber med huset är själva flytten dit. Jag bekymrar mig inte så mycket, men det lär krävas stora utrensningar det är en sak som är säker. Jag fick ett ryck häromdagen och gjorde en raid i barnens rum. Flera sopsäckar och flera vändor till källarförrådet. Leksaker som är urvuxna finns det gott om. Blocket nästa? Vi får se. Hyfsad ordning låter som jag. Vi kör på det.

En ny matsedel i vardagen är högsta prioritet. Jag är så vansinnigt trött på våra standardrätter som står uppskrivna på en lapp på kylen. UGH! Barnen är nöjda däremot. Inga experiment välkomnas från deras horisont. Det skall vara same, same. Min ambition är därför att provlaga rätter mitt på dagen till min lunch. Inga rynkade barnnäsor, förhoppningsvis bara en nöjd mamma som få ett mer varierat matintag. Det gäller att försöka laga mat från Monika Ahlbergs vinterkokbok, innan sommarvarianten kommer i juni…

Det är aldrig försent. Begin again!

7 comments

  1. “Modern hushållspraktika” ligger på mitt nattygsbord. Köpte den till min man, men insåg att jag behövde den mer. En hel del bra tips finns i den, bland annat ett om en kaoslåda. Där stoppar man allt smått man inte orkar eller hinner plocka undan, så kan det ligga där så länge tills man har tid. 🙂

  2. Jag kan verkligen rekommendera Atonement, den är riktigt vacker! Jane Austens Bookclub vill jag också se, måste passa på innan den försvinner från biografen!Hoppas du får ett riktigt gott nytt år, ser fram emot att läsa mer om husbygget!

  3. Jag har liknande tankar inför 2008. Läsa mer skönlitteratur – jag är också en bokslukare på sommaren – och gå mer på bio. Det är ju så mycket härligare att se film på bio än hemma. Jag gillar stora biosalonger med förväntningar och en massa godis.

  4. Jag ska också försöka prioritera mer skönlitteratur, läser mycket tidningar men böcker går i vågor och nu har det varit mindre sedan jag avslutade studierna i våras. Det är väl inget nyårslöfte men det är något som inte vore så svårt att få till.Jag avhåller mig från löften däremot känner jag januari som en nystart!!

  5. Gott Nytt År!Hoppas som du att 2008 bjuder på mer tid för läsning – håller på med Arn-triologin nu och den uppfyller faktiskt mina förväntningar. Får se om det blir en bokslukar dag imorgon och fredag när jag har semester (ska hinna leta ny soffa också…) så jag kan gå och se filmen på fredag kväll, det hade inte varit så dumt det för biobesök blir det också för sällan!När det gäller kalendern så blev det lite snurrigt med tryckeriet innan nyår, fick inte så många som jag skulle ha men har nya på tryck nu och den kommer med posten om inte allt för länge – hoppas att det funkar!Kram från Norge/Ingela

  6. Caroline: Aha, det kanske är värt att införskaffa den då. Jag tilltalas av konceptet hyfsad ordning. Något annat är liksom inte att tänka på för mig 🙂 Vi har en liten kaoskorg i köket där det samlas allsköns grejer. Det skall sparas, men det har ändå ingen riktig plats. En god idé, även om man blir trött på kaoslådan till slut också. Men det är kanske meningen det ;-)Miss Marie: Jag ser verkligen fram emot filmen! Jane Austen Bookclub får jag väl se på DVD när den kommer. Jag saknar Astoria! Tack! Mycket husbyggande lär det bli framöver!Annika: Det är onekligen något speciellt med en biosalong. Jag tycker om att sjunka ned i fåtöljen och slukas med i något helt annat en timme eller två. Det behöver man!Helena: Nej, inga löften för min del heller, men en liten nystart blir det automatiskt med ett nytt år. Lite förhoppningar om att vissa saker skall falla på plats :-)Vicke: Detsamma till dig!Ingela: Haha! Det känns som om jag förföljer dig med mina kalenderförfrågningar. Det beror dock på att jag tycker så mycket om vad jag har sett 🙂 Det låter fint att fler exemplar är på väg! Jag ser fram emot att sätta upp den på min vägg. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.