Te

telock-copy.jpg

Man skall hylla sina passioner ibland. Jag börjar med te. Jag är en vanemänniska med te, som med så mycket annat. Det är nästan alltid Ceylonte på morgonen, citronte på eftermiddagen samt rött citronte på kvällen. För tillfället har jag även provsmakning med Kusmi te.

teakvi-copy.jpg

Jag fick ett litet lager med tepåsar från Kusmi och nu håller jag på och provar mig genom sortimentet. Det är antingen eller med mig och te. Vissa blandningar tilltalar mig inte alls, medan andra smakar ljuvligt.

temugg-copy.jpg

Även tekoppen är viktig. Jag har en kopp från Paradisverkstaden som jag använder flitigt. Min favorittegods kommer dock från anrika Spode. Jag har länge beundrat den klassiska glasyren Blue Italian. I somras köpte jag en stor kopp. Den skänker glädje vid varje testund.

Fotografier: Weronica – En mammas dag

18 comments

 1. Vilka fina bilder du får till! Härligt!Jag är dålig på att dricka både kaffe och te. När det gäller te föredrar jag örtte.

 2. Åh vad vackert! Vilka underbara bilder av en underbart duktig fotograf! Synd man inte gillar te, jag har försökt, men tycker mest det smakar – vatten! Några tips? Kramar isa

 3. Har testat en sort Kusmi te men tycker inte det var så speciell. Men kanske ska man testa några sorter till.Man kan ju göra det bara för dom fina askarnas skull!

 4. Cecilia: Semester låter inte helt fel dessa tider! Jag har tittat lite på dessa produkter tidigare. Du har helt rätt – de väcker begär.Nilla: Tack! Jag är inte kaffedrickare alls och mitt tedrickande har jag utvecklat på gamla dagar. Nu har jag svårt att klara mig utan det. Ett beroende så gott som något :-)Desiree: Tack! Jag är tedrickare av stora mått numera och svag för allt som hör till hela konceptet med Afternoon Tea. Det bor en anglofil i mig när det gäller vissa ting :-)Isa: Tack – vad glad jag blir 🙂 Jag dricker aldrig kaffe. Min man är storkonsument av den svarta drycken dock, och tycker nog lite som du att te smakar vatten om det inte får dra väldigt länge. Det är kanske vad man är van vid. Jag tycker ju att te smakar på många olika sätt. KramBusliv: Smakerna hos Kusmi varierar som hos annat te. De ryska blandningar som jag har testat har varit speciella, men visst förförs man av hela konceptet med de vackra burkarna och vissheten om att det är något extra som man har i koppen. Det blir en slags helhetsupplevelse som med så mycket annat. Det skadar liksom inte att man vet att det är Kusmi det handlar om ;-)Anette: Tack, vännen! En blixt lär du icke ångra – lita på mig 😉 Alltid lika trevligt – gärna snart igen! Kram

 5. Älskar också te och nu när man är gravid så smakar inte kaffet lika gott. Har därför börjat testa koffeinfria varianter som örtteer och rött och grönt te.Kan man inte få lite tips på dina favoritsmaker. Vilken citronte dricker du?Kusmi favoritsmak?En annan diskussionsfråga är vad passar bäst att äta till te? Ostmacka, scones eller chokladbit som jag tycker.Tack för en underbar blogg!

 6. Är också en teälskare! Vilka fantastiskt fina bilder du tar! Kul att hittat hit…här kommer jag att kika in igen!Trevlig helg!tina=)

 7. Te är en av mina passioner också. I somras var jag på en fest där en av deltagarna (en granne till festföremålet) hade med sig egen termos med varmt vatten och en riktig tekopp. När hon hörde att jag var tedrickare så hämtade hon en kopp till mig också. Otroligt så mycket bättre det smakande…Var inhandlar du Kusmi te? Över nätet?

 8. Komplimanger for bilderna – de ar som vanligt underbara! Koppen ar fantastisk, de vackra sekelskiftsmotiven fran Rorstrand (och andra!) ar formidabla!

 9. Anette: Vad roligt att du tycker om sidan! Glada läsare är den bästa belöningen. Tilltugg till te kan nog bli ett eget litet tema. Jag gillar scones, choklad och biscottis. Jag dricker rött citronte. Jag återkommer med Kusmi-rapport när jag arbetat mig genom sortimentet. Den senaste avsmakningen var Anastasia och det var ett te helt i min smak.

  Tina: Roligt att du hittade hit! Varmt välkommen! Hoppas att även din helg är bra!

  Linnéa: Tack! Jag har kommit igång lite mera med fotograferandet igen när den externa blixten togs i bruk. Nu är det riktigt roligt igen, så det blir nog fler bilder framöver 🙂

  Lotten: Ja, koppen gör väldigt mycket – jag hålelr helt med! Jag köper Kusmi över nätet ja. Jag har handlat från http://www.shop.choconet.se . Det finns även på en del andra ställen såsom http://www.tehusetjava.se De små påsarna som jag har är perfekta, för att testa. De är inköpta i Lund.

  Åsa: Tack! Vad glad jag blir! Ja, jag är svag för dessa motivbilder. Man tröttnar aldrig på dem.

 10. Hej!Har också köpt den underbara tekoppen från Kerstin Tillberg!Jag dricker flera koppar te varje dag, och koppen är forfarande lika fin! Eftersom glasyren är otroligt stark och hållbar, kommer den med stor sannolikhet inte att bli sliten och brun. Med andra ord, otroligt bra kvalité!Kan rekommendera att köpa dessa koppar!/Isabelle

Leave a Reply

Your email address will not be published.