Innan vardagen

snolov.jpgstaty.jpg

Ibland skall det gå många år innan man drabbas av banala insikter här i livet. En lärdom som jag har dragit under julledigheterna är att jag tycker mycket om att komma in. Och för att komma in, måste man gå ut. Jag har alltid varit något av en stötesten för min far, som tror på luftens helande egenskaper. Det mesta går att lösa med lite frisk luft. Kanske kan det vara så att det är möjligt att lära gamla hundar sitta?

scones.jpg

Vis av mina egna trötta öron om utevistelsens betydelse har jag svurit på att inte tjata på barnen om detsamma. De har alltid älskat att vara ute, men i dag fick ingenting ut dem. De var inne i badkläder och lekte strand punkt slut

marmeladsked.jpg

Ett gammeldags skafferi är nästintill omöjligt att hålla ordning i. Fördelen kan dock vara att man helt plötsligt upptäcker fynd ur det fördolda som man nästan har glömt att man hade. En burk plommonmarmelad från sommarens gotlandsvistelse, passade alldeles utmärkt i eftermidags tillsammmans med morgonens överblivna scones.

marmaladburk.jpg

I morgon är det vardag igen. Den behagliga lunken som till slut infann sig, ersätts istället av alldeles vanliga tider att passa. Allt har sin tid – även behagliga sovmornar´.

snolov.jpg

13 comments

  1. Fina betraktelser och vackra bilder! Imorgon ska vi alla ta oss upp okristligt tidigt igen…när är nästa långledighet…? Lunch någon dag i veckan kanske? Det var länge sedan vi gjorde scones så det var mycket gott med egen curd till också, den går säkert att göra på råsocker. Kram

  2. Hej, jag instämmer också med din pappa. Utevistelse främjar hälsan. Jag vet, för innan jag blev hundägare så fick jag minsann alla förkylningar. Nu, peppar, peppar är vi mycket förskonade. Det har varit en alldeles underbar utomhusdag idag hos oss med snö i stora lass. Instämmer också med dig, det är skönt att sen komma in och mysa!

  3. Rätt inställning! Jag fick genast lite dåligt samvete som har sagt åt mina barn att vara ute minst 2 timmar idag (de har studiedag och är ensamma hemma…), men det blir lätt mycket tv och dator när ingen vuxen är hemma… 😉

  4. När min dotter var 4 år berättade hon att hon skulle bli bibliotekarie. Vad roligt sa jag. Hur har du kommit på det? Jo för då får man jämt vara inomhus sa hon glatt. Hmm inte riktigt det svar jag förväntat mig…Nu är hon 8 år och sa häromdagen att hon längtar till pensionen…

  5. Alla: Tack! Min pappa meddelar att han är mycket tillfreds med att Ni håller med honom 🙂 Och jag har varit ute på en promenad till i dag. Det finns hopp, pappa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.