På fönsterbrädan

palmifonster-copy.jpg

Tro mig när jag säger att det var mycket länge sedan jag tänkte på palmer när jag tänkte aktuella krukväxter. När maken och jag träffades i början på 90-talet hade han en del palmer med spotlightbelysning på. Det var då det. Nu har palmen börjat smyga sig på lite igen. Krukväxter är naturligtvis något personligt där man väljer efter behag, men visst finns det tider när växter känns olika aktuella.

Jag antar att det är vurmen för det lite ombonade som gör att palmen åter känns aktuell. Jag har även sett växten på gammeldags glasverandor. Jag tror att det kommer att hända mycket med växter i hemmet framöver i samklang med de rådande vindarna. Vänta bara tills de gulddekorerade marmorpedistalerna gör entré i hemmen igen. Jag har haft ett arvegods uppställt och jag måste säga att i tanken börjar den att utöva aningen av en lockelse igen. Med en palm på då kanske.

5 comments

  1. Och jag skulle kunna möblera alla blombräden här hemma med just Waldemarsuddekrukan.Och i sånt vackert sällskap med betongmadonnan!Tjusigt!

  2. Elin: Inte vann jag, men tack ändå :-)Miss Lean: Jag tycker mycket om de krukorna och när jag har växter hemma, vilket inte alltid är fallet (skärpning på den fronten) är det för det mesta de krukorna som används. Klassiker som alltid funkar i alla sammanhang. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.