Tänk när

vedbalja-copy.jpg

Jodå, visst har jag hamnat där som jag antar att de flesta i nybyggarbranschen gör. Det blir en hel del tänk när. Tänk när ni kan bada i badkaret i det nya huset, barn. Tänk när vi kan kasta snöboll i vår trädgård. I dag är det tänk när jag kan tända upp en brasa i vår murspis.

Det är ruggigt i dag. Så där så att det känns som om man behöver ha vantar på sig när man sitter vid datorn och knapprar. Och då blir det lite tänk när. Sköna hem har en litet plock med ting för eldstäder i det senaste numret. Mina ögon fastnade på den klassiska vedbaljan i mässing från Mariebergs kakelugnsmakeri.

Blänkande ting har gjort stor frammarsch inom inredningen den sista tiden. De föraktade koppartingen har fått en renässans, men det är fortfarande fyndläge där. Jag tittade på en billig kopparbunke i går på Myrorna, men den var lite för liten för ändamålet. Och jag vet inte om jag är riktigt redo för koppar i större format.

Det klassiska tennfodralet från Svenskt Tenn har jag redan i min ägo. Jag har dock alltid varit lite av en chicken när det gäller att tända ljus. När det blev min tur på Kyrkans barntimmar, överlät jag mer än gärna uppdraget till någon annan eldglad. Jag tänder alltid ljus (och kommande brasor) med en gaständare istället. Brr… Tedrickande står på programmet.

6 comments

  1. Den tanken är du som sagt inte ensam om. Inte heller om tankar som “tänk när vi har golvvärme”, tänk när vi har vår stora hall och slipper trängas innanför dörren” osv :). Någon kopparkittel blir det inte för oss till veden, men vi har inte hittat den rätta förvaringen än. Kram

  2. Anette: Ja, tänk när 😉 Det är iofs bra mycket mer tillfredsställande att detta när faktiskt kommer att bli av. Det är inte tänk om, utan tänk när! Vedförvaringen tål att kluras på ja. Koppar blir det kanske inte för mig heller, men man skall aldrig säga aldrig. Kram

  3. Åh, jag längtar också efter en brasa. Inom ett par veckor kommer min murare … Äntligen ska jag bli med eldstad! :-)(Vi bantade bort eldstaden ur budgeten när vi byggde för två år sedan, vi bara förberedde med tilluft i plattan.)/B

  4. Birgitta: Det skall bli mycket spännande att se er eldstad, för bilder kommer väl sedan 🙂 Mina föräldrar har en braskamin och det är sannerligen en riktig källa till både värme och ro.Nilla: Det ligger något i det ja 🙂 Barnen slåss om att blåsa ut här, så vi får ha ett rullande schema…Jessika: Åh, har ni en sådan? Klassiskt snygg tycker jag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.