Samling

boligmagasinetskap.jpg

I en artikel i senaste Boligmagasinet, finns ett reportage kring chefsdesignern för Day – Michala Wiesnecks – hem. Ritsch sa det om pappret när jag rev ut denna bild. Prydnadssakerna är definitivt på frammarsch i hemmen igen, efter att ha fört en tynande tillvaro. Jag tycker mycket om att samla ting i små grupper, snarare än att sprida ut dem. På bilden syns en antik butiksmonter med en samling av askar. Jag samlar inte på något speciellt, annat än vackra ting i största allmänhet. Kanske ett skåp för tamagotchis eller dinos? Eller något annat? En inspirerande idé att bära med sig.

8 comments

  1. Du kanske kan ha priser för bästa bloggen i skåpet? :-)Håller med om att prydnadsföremål ser bäst ut i grupp. Det blir som ett objekt av alla.

  2. Oh vad fint! Sjalv tal jag inte prydnadsforemal, med undantag for just askar och montrar (om man nu kan kalla det for prydnadsforemal?). De ar ju vackra att se pa och fungerar samtidigt som forvaring at diverse orhangen, halsband, ringar etc.etc.etc……

  3. Skåpet är ju nästan som en prydnad i sig! Jag skulle gärna ha ett liknande hemma. Jag håller med dig – placera i grupper och inte sprida ut – det är det som gäller. Annars blir det lätt plottrigt!

  4. Hejsan! Jag gillar också vackra prylar i största allmänhet och gör också alltid små grupper av dem 🙂 Att gruppera är faktiskt verkligen kul, därför man kan skapa den känsla man vill. Sätter man ihop sakerna för deras form, material, ursprung eller färg …? Man kan åstadkomma så många olika uttrycksformer av samma saker men i olika förening. Kul med revival för fina onödighetspryttlarna!Och – skåpet skulle inte alls göra ont att få hemskickat :-)Ha det så gott! Tack för trevlig läsning // Märit

  5. Jessika: Visst är det fint! Jag lagrar det i mitt mentala arkiv :-)Caroline: Haha! Skicka över ett pris du så jag får börja samlingen 😉 Gulle dig – det behövde jag höra i dag! Åsa: Jag har också en utvecklad svaghet för askar i olika former. Och ja, det har ju faktiskt en funktion också som kan rättfärdiga inköp :-)Annika: Grupper är min melodi om det inte är något väldigt speciellt föremål som gör sig som solitär. Märit: I agree! Kloka ord om grupperingar. Ha en fin helg!Stämningsfullt: Det blir väldigt effektfullt att gruppera så tycker jag också. Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.