Orientaliskt

sandbergsnyatapeter-copy.jpg

När jag gick i gymnasiet för – host – ett antal år sedan, hade jag en vän som arbetade extra på stadens Orientmagasin. Det var en affär i ropet då. Vi beundrade tingen såväl där, som på Indiska. Jag köpte med mig några växter i glaserat porslin till mitt flickrum. Men det stannade vid de där fuskbonsaiträden. Det har inte hänt så mycket sedan dess. Om det är något som lyser med sin frånvaro i vårt hem så är det mer “orientalisk” inredning. Jag kan beundra gamla kinesiska brudskåp och förföras av sidentextilier, men det stannar oftast där. Jag vet inte riktigt varför. Kanske har jag inte hittat rätt bland inspirationskällorna? Detta år lär vi få se mycket asiatiska influenser i samband med olympiaden, men för mig är det lite obruten mark.

Sandbergs tapeter lanserar i dagarna sin nya tapet- och tygkollektion Miki & Naomi. Här är det asiatiska influenser som kombineras med en bas i naturfärger. Det lär bli en kombination av målade och tapetserade väggar i huset, men just nu är jag mycket inne på tapeter. Fondvägg känns inte som jag, utan det blir hela rum som tapetseras. Jag tilltalas av färgskalan i kollektionen, samt av de vackra sidentygerna. Förmodligen väljer jag tapeter ur en annan kollektion, men tanken behöver utmaningar ibland. Det är lätt att man söker upp saker som bekräftar det man redan känner mycket för. Så jag tittar och funderar vidare.

7 comments

  1. Jättesnygg tapet. Den skulle jag kunna tänka mig. De har många fina tapeter. Bra också att man kan beställa kostnadsfria prover tycker jag så man kan testa olika varianter hemma. Tindra som jag.

  2. Jaha, nu tänkte jag vara den där tråkiga tanten som kommer med pekpinnen…Men i all välmening!! 😉 Tänk på att huset kan sätta sig, då kan det bli sprickor i väggarna och tapeterna går sönder. Kanske inte så kul om man valt en lite dyrare tapet! :-/ kram Anna!

  3. Tindra som jag: Ja, det är en bra service. Svårt med ett helt nytt hus dock 🙂 Det är spännande att surfa runt och drömma om allt möjligt till huset. Som ett barn i en godisaffär!Anna: Haha! Kom du med alla pekpinnar som du har! Jag är bara tacksam över att bli upplyst nu, istället för sedan 🙂 Vi blev plågsamt medvetna om sprucken färg i nybyggnation när vi var i ett visningshus. Man måste sätta upp mikroväv, var säljarens kommentar. Tusenlapparna tickar i väg alltför fort… Spruckna väggar vill man ju inte ha i ett nytt hus. KramPernilla: Kul med önskemål! Det kommer! Det går lite i perioder med inspirationen och vad som är på näthinnan för ögonblicket. Vi skall fila på mer klädcollage – lovar!

  4. Jag är mycket svag för det orientaliska. Så härlig blandning av stramaste stramt och guldigt svulstigt på ett härligt sätt. I like!Hälsningar i januari-tö! Märit

  5. Helena: Haha! Det värsta är att listan brukar bli lång!Märit: Jag vet inte riktigt varför jag inte har fastnat. Det kan vara det där Orientmagasinet med sin kvasi-kitsch-asiatiskt som spökar 😉 Jag tänker vidare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.