Affirmationer

dagenblirtoppen-copy.jpg

Är det månne “mitt-i-januari” känslan som får mig att söka upp ting med positiva budskap? Jag erkänner gärna att jag har varit tveksam i mina dagar. När maken kom hem nyfrälst från en konferens om positivt tänkande på det glada 90-talet, mötte jag honom med min vanliga skepsis. Den gången var det självhjälpsböcker från Amerika om folk som startade med tomma fickor och blev miljadärer genom att tänka rätt – typ. En viss avvaktande inställning ingår nog fortfarande i min personlighet, men visst behöver man lite uppåttjack ibland.

Malin Eliasson Sahlin startade Månses design 2007 efter avslutad utbildning på Konstfack. Vårkollektionen presenteras på Formex i helgen. Keramiken utmärks av ett grafiskt uttryck som kombineras med text. Jag skulle gärna sippa morgonte i en “Dagen blir toppen” mugg. Vem vet? Det kanske rent av fungerar!

6 comments

  1. http://www.kreativinsikt.se/Gillar jag för alla möjliga affirmationer eller bara allt det lugna och positiva som företaget utstrålar.Ja du, jag tror det är nyttigt att vara skeptisk – ta allt med en nypa salt. Jag gillar att läsa böcker om positivt tänkande men det betyder inte att jag köper allt rakt av – men det kan ge eftertanke som avspeglar sig i längden – så tror jag iallafall det funkar på mig.

  2. Jess: Kloka ord. Så är det nog för mig också. Det föder en tanke, kanske rent av en insikt, som blir till något nytt. Sedan skall jag inte döma ut hela denna bokgenre. Jag tror ju att det finns betyldigt mer nyanserade grejer än amerikanska dollarmiljonärer 😉

  3. Dagen blir ju utan tvekan bättre om man startar med ett positivt tänkande! Jag tror att inställningen gör stor skillnad – att man kan påverka mycket själv! Det är alltid lika kul när det kommer fram nya duktiga formgivare! Jag gillar verkligen det grafiska uttrycket och det positiva budskapet! Åh, den som ändå fick åka till Formex i helgen! Men vad är väl en bal på slottet… 🙂

  4. Annika: Jo, visst har du rätt! I liten skala försöker jag att tänka så istället för att låta cynikern i mig ta överhanden 😉 Det blir inte Formex för mig heller. Kanske i augusti. Som sagt, vad är den där balen för något?

  5. Jag fastnade direkt för muggen men det är klart att de inte går att få tag på i Jönköping. 🙁 Nåja, får väl se om de finns om vi åker till Göteborg nån gång i vår/sommar. Tackar för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published.