Vi bygger hus: Pardörrar

Nu har vi kompletterat vår slutbeställning på huset med bland annat dörrar till det nedre vardagsrummet. Det blir en vanlig pardörr mellan entré och vardagsrum och en skjutdörr mellan matrum och vardagsrum. Det blir en vacker linje i huset från ytterdörren till den inre pardörren, för att avslutas i dörren i verandan som leder ut i trädgården. Här finns en liten skiss på detta.

Jag känner mig mycket tillfreds med dörrarna som ger möjlighet till en lite mer sluten känsla på nedre plan när man så önskar. Dörrparen är i glas. De ser ut ungefär som dörren på ovanstående bild. Min förhoppning är att det kommer att kännas luftigt, men ändå avgränsande vid behov.

Även om huset finns i mina tankar mycket, så känns det ändå lite märkligt att det skall stå på den där tomtplätten. Och vi skall bo där. Skumt är det, men varje sak gör att vi kommer lite närmare.

Vacker bild från en av mina favoritböcker – Nordljus.

7 comments

  1. Inbjudande bild, gillar trägolvet till det klassiska. Underbara dörrar, fint med glas både för utseendet och ljuset.

  2. Oh…tänk vilka bilder man kommer kunna ta i det där huset. Ert alltså, när det är färdigt… *drömmer*…och hoppas att man sen får en förfrågan om att ni behöver en liten fotograf…*blink* 🙂

  3. Åh det kommer att bli fantastiskt!Jag verkligen ääälskar pardörrar och om vi bygger nytt någon gång (en stor dröm) så kommer vii absolut att ha det!Jag kan tänka mig att det måste kännas lite overkligt….men vad roligt att ha så mycket härlig planering framför sig!

  4. Det låter verkligen supersnyggt!Gillar din fina blogg skarpt – är det ok om jag länkar dig?Tack för en härligt inspirerande sida!!!Kram /Jes

  5. Helena: Ja, det blir en fin kontrast mellan det pampiga möblemanget och det relativt enkla golvet. Jag hoppas att glasdörrar kommer att bli finemang. Vi fick en räkning i dag. Hu! Det kostar att bygga hus, det är en sak som är säker :-)Anna: Jamen visst! Jag skall bara inreda och fixa allt först ;-)Stämningsfullt: Ja, det är pampigt och snyggt! Det är rolig planering blandat med krass verklighet och lite känslor av att allt bara är konstigt – men roligt!Linda: Ja, det tycker jag också!Jes: Vad roligt att du gillar! Länka på du – jag blir bara glad! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.