Hjärta Stina Wirsén

brokiga-copy.jpg

Stina Wirsén tillhör en av mina husgudar när det gäller illustrationer för barn. De flesta av hennes böcker står i vår bokhylla. Barnen får aldrig nog av radarparet Rut och Knut, som nu även har fått en lillasyster. En liten skär och många små brokiga och Var är liten skär och alla små brokiga? erbjuder en ny motivvärld av Wirséns penna. Böckerna är god pedagogik för de minsta. Vi andra får njuta av illustrationerna.

Nu lanseras en rad produkter med de små brokiga figurerna. Det är ett välkänt koncept att göra spinoff på film- och bokfigurer, men dessa produkter känns ändå som något nytt i en värld av spindelmän och prinsessor. Figurerna har även potential att bli omtyckta av såväl barnen som av designroade föräldrar, vilket torde borga för att de kommer att höra tala om sig.

Jag älskar tavlorna. Jag tycker även mycket om t-shirtarna som finns ända upp till storlek 160. Ett föredömligt initiativ, då barndesign brukar sluta någonstans runt 116. Jag är på väg till posten för att hämta av barnen utvalda t-shirts. Det är Kitty-Katt, Hulken och Batman för hela slanten. Kanske en vasstand och en gosing vore något att komplettera med till sommaren?

Bild från ETSAT.

10 comments

  1. Stina Wirsén är helt fantastisk! En tavla av henne skulle ju vara helt underbart. Vet inte hur många gånger jag tänkt riva ut någon bild av denne eminienta konstnär ur barnens böcker och rama in. Det kanske är fiffigare att köpa färdigt??

  2. Jag fick också en avi från H&M idag… med bl a Kitty.Fina böcker Rut & Knut! Vi har en hel del vi med. Dottern spelar också Rut & Knut på datorn.

  3. Frida: Ja, den är helt bedårande!Tina: Jag håller med helt och fullt! Det finns många frestelser därute ;-)Elena: Säkerligen fiffigare, men aningen dyrare kan tänkas! Men å andra sidan en tavla att njuta av länge framöver av en mycket begåvad illustratör.Nilla: Japp, här vankas det tryck en masse 😉 Rut och Knut är riktiga höjdare. Vi har dataspelet också och det är en riktig hit!

  4. Rut och Knut samt lilla Tjut har en given plats i vårt egna bibliotek. Jag älskar rytmen som blir när man läser den högt och charmas något oerhört av teckningarna. Måste kanske ta och klicka hem nåt i Wirsénstyle…

  5. Do not enough money to buy a car? You not have to worry, because this is available to receive the loan to work out such problems. Thence take a financial loan to buy everything you require.

Leave a Reply

Your email address will not be published.