Rymdmän

 

Henrik har arbetat sig genom de flesta traditionella pojkpassionerna. Det är den stora förälskelsen dinosaurier, men det har även varit en intensiv riddarperiod, en piratperiod och nu är det alla märkliga Turtles och Batmän på en gång. Robotar har dock gått tämligen spårlöst förbi än så länge. Han fick lite rymdgrejer i plast till julklapp förra året, men nej, tycke uppstod inte. Pyjamasen med astronauten är bara reserv, när de andra ligger i tvättkorgen.

Mairo lanserar textilien Robot som vårnyhet. Det är ett grafiskt uttryck med plåtmännen på rad, men jag säger nog som sonen – nja. Robotarna finns även i en pastellfärgskala och de känns i så fall som en lite trevligare bekantskap. Men det är inget som klickar omedelbart, som det brukar vara med Mairos ting för min del. Vad tycker Ni?

signature

14 comments

  1. Jag tycker att robotarna är fina och kan tänka mig sätta upp en robotgardin i sonens rum (och jag tror inte att det kommer att bli några protester). Robotar känns “nytt” nu när vi har haft en alldeles för lång period med dödskallar på precis allting. /nadia

  2. Robotarna kommer inte att få komma hem till oss. Jag tycker att det var ett lite för grilligt mönster, huvudet fick jobba för att ta emot alla synintrycken.Håller dock med om att dödskallarna måste bortbortbort för man är ju så less på dessa.Blir det nu robotarna som är nästa stora, nu när ugglorna just överfallit oss?Det är frågan.

  3. Håller med om Mairos saker, fina men når inte ända fram. För högt pris i förhållande till formen eller så saknar formen den där extra tilltalande sista twisten som får en att vilja betala för varan.Köpte en liknande robot som den på bilden till min son i 4-årspresent men den fick betyget “ful”. Jag tror att retroformen mer tilltalar oss vuxna än barn faktiskt.

  4. Hej Weronica! Vill bara tipsa om att jag mailat dig angående inbjudan till nationell bloggträff. MVH Charlotte

  5. Stämningsfullt: Nja, bättre kan de :-)Sofie: Ja, det är något som inte riktigt stämmer visuellt – håller med. Ugglorna hoar allt tröttare också, så det blir spännande att se nästa stora figur. Smurfarna har varit på g ett tag, men inte fått det stora genomslaget på bred front. Det är frågan som sagt!Caroline: Jag tycker mycket om deras Havstulpan och Ogräs som förekommer i några varianter här hemma. Robotarna – nja. Och jag tror nog att Henrik skulle reagera precis som din son om han fick en plåtrobot. Jag kan tycka att den är snygg att se på rent estetiskt, men sonen greppar nog sin plastic-fantastic-illgröna-Turtles istället 🙂

  6. Jag brukar ju gilla Mairos mönster, men nja… De skulle ha tryckt större och färre robotar på tyget – då hade det blivit mycket bättre.

  7. Jag har själv sålt Mairo i webbutik och jag tycker inte att deras artiklar har kvalité för att kunna hålla dom höga priserna. Tyvärr.

  8. This is really cool.I have been collecting vintage tin robots for many years, and its really fun to se them used this way.Thanks for posting this.Made my day!

  9. Nilla: Här har robotarna inte fastnat ännu, men det är ju inte för sent ännu :-)Annika: Ja, du har nog en poäng där. Jag gillar också Mairo. Hoppas att de kommer med några andra roliga vårnyheter!Linda: Aha, trist! Jag har bara erfarenhet av prydnadskuddar och där är det ju inget slitage direkt. Paul: Well, time for some shopping then 😉

  10. hej! Superblogg… saknar dina inlägg om kläder, dock. Skulle inte köpa dessa lakan till min son. Trista färger…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *