Chic

joseffrankvaska-copy.jpg

I dag är det minusgrader här, men när det gäller kläder känns det roligare att blicka framåt mot varmare tider. I dag känner jag för en vardagschic vårstil som fungerar i de flesta sammanhang. Om man tar sin utgångspunkt i klassiska basplagg, finns det alltid något att ta på sig och klädseln är lätt att variera. Det är väl några månader kvar, men sedan klär jag mig gärna i Casual Spring.

* Mitt behov av en ny väska är i princip lika med noll, men jag saknar ändå en som jag gärna skulle vilja ha. Det är den klassiska smålandskassen från Svenskt Tenn. Alltid rätt och alltid lika fin.* Mitt behov av en vårjacka är däremot betydligt större. Jag kommer aldrig till skott med ett inköp, eftersom jag har mina blickar på ett tämligen ouppnåeligt objekt. Någon gång. Trenchcoaten fortsätter att vara aktuell i vår och finns i många olika prisklasser.* Blusen är ett plagg som jag trivs i. Jag har några ting från H&M:s ekologiska kollektion och de har jag varit mycket nöjd med. Den här användbara överdelen skulle jag gärna ha i min vårgarderob.* Jeansförrådet är i princip obefintligt. Hela trenden med designerjeans gick mig spårlöst förbi. Jag lär nog även hoppa över de trendiga 70-talsjeansen med utsvängda ben, men jag skulle behöva ett par välsittande klassiska mörka jeans.* Vi går mot en bekväm trend när det gäller skor och ingen är gladare än jag för det. Det betyder ett ökat utbud av fotvänliga skor, vilket är ett måste för mina fötter. Jag tycker mycket om mina platta Mary Janes-Birkisar och ser man på. Nu kommer de på bred front. I min garderob hittade jag oanvända vita Keds. Dem skall jag smutsa ned i vår!* När det gäller smycken känner jag mest för enkla klassiker som håller i längden. Kedjorna är korta igen och stenarna är så ädla som plånboken tillåter. Halsbandet ovan kommer från Sophie by Sophie.

Slutligen för stora och små – lots of kissing – såklart!

12 comments

 1. Mums – fina saker. Jag köpte en trench i somras Newhouse som ser nästan exakt ut som den där från B – ajj lööööv it!Keds får mig att grina – jag glömde mina på rhodos och min Astrid hade fått liknande fr Chipie som glömdes bort(?!) förra sommaren o nu är för små….hmmm undrar om jag kan få Tom 6 år att använda dom *S* – troligen inte :/

 2. Som vanligt superfint collage!Du har så otroligt bra smak! Helt i mitt tycke :-)Var har du hittat blusen och jeansen på bilden? Blev sugen på nåt så enkelt och snyggt!…

 3. Den där looken tycker jag alltid är så fin, men inte när den väl kommer PÅ MIG? konstigt….Men den väskan ja, har jag tittat på länge också!! Men då måste man ju nästan ha en blå eller vit trench!och Jess, glömde du skor på Råddan????? //M

 4. Jessika: Jag har gluttat på den i sådär tio år, så det lär vara ett säkert köp 😉

  Jess: En trench är en stöttepelare i garderoben. Jag har en dansk variant, men kan inte glömma den där rutiga. Det som grämer mig extra mycket är att jag var på g att köpa den för några år sedan, men det rann ut i sanden. Var är de pengarna nu? Tja, någon helt annanstans 🙂 Haha! Kan bli svårt att få Keds på gossen ja!

  Sofa: Tack! Vad glad jag blir! Blusen är från H&M:s ekologiska kollektion och jeansen finns hos La Redoute. Länkarna funkade inte förut.

  Ljuvligt hemma: Japp! Me too!

  Minks: Så kan det vara ja. Vissa ser så där vardagschica ut, utan minsta ansträngning. Det är ungefär som de där som stiger ur ett flygplan och ser ut som om de skall gå på fest. Själv ser jag – inte ut så. Om jag kommer i håg rätt. Det var ett tag sedan jag reste 😉

 5. Snygg trenchcoat. Jag köpte en från Josefssons men börjar fundera på om jag har gjort en tabbe. Min var det inget skärp på och tydligen ska det vara det om man ska vara inne. 🙂 Bild finns i min blogg under shopping.

 6. Men ser man på, ett underbart collage precis som på beställning! Jättefint. Jag klämde på den där trenchen i NY på superrea för sådär en fem år sedan, men köpte den inte. Gissa om jag ångrat mig tusen gånger sedan dess?? Nu med tre barn och hus och bil och annat är det lite svårare att motivera inköpet *suck* Men smålandskassen är min nästa gång jag är i närheten av Svenskt Tenn och nu är det ett skriftligt löfte!

 7. Fina bilder som vanligt. :)Har du tittat på Newhouse jeans? De har klassiska modeller som sitter snyggt.

 8. Ett till supercollage!! 🙂 Skulle gärna vilja ha allt här oxå, inte kappan då- inte direkt min prisklass, men snygg var den! Fin väska! Hittade prisvärda jeans på vero moda där jag inte brukar handla, mörkblå och välsittande 199 kr!

 9. Linda: Jag föredrar att markera midjan, men det är ju helt klart en smaksak. Det finns massor av varianter därute i mer parkamodell och kappmodell. Man får känna sig fram vad man trivs bäst i själv.Sofia: Så kul att du tyckte om det! Och jag hade grämt i hjäl mig om jag hade stått på den där superrean och inte slagit till. Jo, det är liksom en del annat förutom trenchcoat till mamma som är på tapeten nu 😉 Kassen går inte av för hackor den heller, så köp :-)Desiree: Ja tack! Tack för snälla ord!Marielle: Tack! New House – tack för tipset. Skall kolla där!Helena: Tack! Nej, prisklassen är hög där – för hög tyvärr 🙂 Sicket jeansfynd du har gjort. Grattis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.