Juno

juno.jpg

Det har blivit en trevlig vana att gå på bio på fredagseftermiddagarna. Fredagar har, sedan barnen kom, varit min tid utan förskolehämtningar och matlagning. En tidig bio med efterföljande chokladmousse och te på favoritcaféet är en perfekt sysselsättning för dennna eftermiddag. I dag blev det den mycket omskrivna Juno som bland annat blivit Oscarsnominerad för bästa film (trailer finns här). Det är egentligen ingen märkvärdig story, men det är omöjligt att inte dras med i filmen där huvudrollen spelas av utmärkta Ellen Page. Det är en feelgoodfilm med edge. Det är skratt, men även vemod. Den vinner framförallt på sitt energiska driv med rappa dialoger, trovärdiga miljöer som ackompanjeras av musik som passar ypperligt och karaktärer som gestaltas av bra skådisar. Filmen rekommenderas varmt en kulen eftermiddag – eller kväll!

8 comments

  1. Det låter som en film som jag kan uppskatta! Härligt med egna fredagseftermiddagar :)Mitt biobesök denna vecka blev “michael clayton” med george clooney, jag gillade den! Spännande och bra! Ingen kärlek dock, det gillar jag annars :)Trevlig helg! kram

  2. Jag var också och såg just den i går eftermiddag (passade på i väntan på bebis, tänkte att ett biobesök kanske kunde locka ut krabaten, men nej…), och åh så bra den var!

  3. Therése: Hoppas att du tyckte om den!Sofie: Det är en ack så ovanlig kombination det ja, men jag garanterar dig – det funkar i denna film 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.