Gott

apelsinsallad-copy.jpg

Jag är inne i en fas där jag försöker att lägga till sådant som inte riktigt har fått utrymme i livet under en tid. Träningen är en sak, liksom frukten. Jag äter äpplen och bananer, men är ack så dålig på att variera mitt intag. Fruktsallad är ett enkelt knep att få i sig mycket frukt. När jag fick syn på den enkla apelsinsalladen inne hos Ingela på All is Pretty förstod jag att det fanns hopp. Apelsiner är jag dålig på att äta, men det kan nästan inte gå fel när de kombineras med två av mina andra nödvändigheter – choklad och nötter. Snabbt smask en vanlig vardagskväll. Jag gillar!

Skala en apelsin och ta bort det vita på den. Dela klyftorna i mindre bitar. Skär två chokladrutor (mörk 70 %) och valnötter i mindre bitar. Blanda i en skål. Mums.

Våra skålar från Ostindia finns bland annat hos Dukat Bord.

12 comments

  1. Hej!Har också lyckats komma in i en nyttighetsfas. Har börjat mixa som en galning. På förmiddagarna brukar jag mixa en banan, en näve frusna hallon och en skvätt naturell yoghurt. Det blir en härlig mjukglassliknande konsistens och är gott utan ett uns av socker. Sedan mixar jag fikon, valnötter och mörk choklad som jag rullar till små bollar som i sin tur rullas i rostade kokosflingor. Det är mums till kaffet. Kanske något som passar dig?Ha det gott!Speja

  2. GUH jag vet – jag e urkass också. Men nu blir det ofta fruktsallader – fast jag lyxar med kesella – de sötade varianterna dessvärre – men bara en liten klick!

  3. Speja: Ibland händer det 😉 Dina bollar låter mycket delikata. De måste jag testa med det snaraste! Ha det fint själv. Inga nya bloggplaner?B: Här kan du frossa med gott samvete. Testa!Perlan: Usel kan bara bli bättre, eller hur 😉 KramJess: Urkass var ordet ja 🙂 Men bot och bättring!

  4. Jeg lager meg en smoothie hver kveld…1,25 dl yoghurt naturell1,5 dl appelsinjuiceca 60-70 gr frusna bär eller frusen fruktom du tycker om tropisk nektar juice er det også jättegodt med jordgubb tiljeg bruker kutte opp “mogen” frukt og slänga i frysen, så sett har jeg smoothie ingrendienser hele tiden.og så får jeg i meg frukt og bær! Nam nam nam!

  5. Å älskar verkligen dina bildcollage 🙂 Blir nästan lite sugen på en apelsin trots att jag gärna tar chokladen (enbart) annars hi hi!Kram Jes

  6. Koselig: Barnen dricker mycket smoothie, men jag brukar inte vara så flitig. Jag får variera deras youghurt med hallon lite så funkar det nog för mamma med. Tack för påminnelsen!Hanna: Jag har ätit det två kvällar i rad nu. Supergott!Helena: Det enkla är det goda :-)Ingela: JAA! Tusen tack för receptet :-)Jes: Alltid lika snäll! Tack och kram

  7. Hej!Verkligen mysig blogg du har! Kikar in här ibland.Ska tipsa om en fruktsallad som jag tycker är jättegod.Olika citrusfrukter blandas. Jag använder helst grapefrukt.Servera med vispad grädde smaksatt med kanel och toppa med honung eller chokladsås.

Leave a Reply

Your email address will not be published.