Strössel

hampafron-copy.jpg

Kanske inte till morgondagens semlor som jag har lovat barnen, men på mycket annat. Jag blev glad när jag fann delar av Renée Voltaires sortiment i en butik i staden. Jag har varit nyfiken länge och nörden i mig kickar i gång på de stilrena förpackningarna. En av mina favoriter bland det som jag har testat, är de skalade hampafröna. En nyttighet helt i min smak. Produkten är mycket enkel att använda. Det är bara att ställa fram burken och strö på maten efter behag. Jag använder framförallt fröna på pasta och ris. De har en förmåga att underordna sig andra smaker och man får strössel för hjärnan med nyttiga fetter. Och missa inte fiberlakritsen. Gott och nyttigt – kan inte bli mycket bättre!

Har Du något tips i genren snabbt och nyttigt? Dela gärna med Dig!

Klassisk tallrik från Rörstrand och Dukat Bord.

11 comments

  1. Jag har stått och klämt och tittat på hennes produkter som Ica Maxi har tagit hem. Men jag blir för snål att handla när man kan köpa billigare. Kollade på lakritsen sist jag var och handlade. Jag som inte kan nöja mig med en godisbit utan nästan vräker i mig godiset med en gång. Men man kanske ska prova i allafall

  2. Carin: Denna lakrits skall Du nog mer använda för att stilla sötsug. Jag äter två bitar och sedan är jag nöjd. Lakritsen fyller magen och en hel påse rekommenderar jag inte 🙂 Däremot är det perfekt att ta en bit efter maten eller när man är lite sugen.

  3. Vilka bra tips! Jag ska prova både hampafröna och lakritsen! Det låter suveränt att bara strö fröna över maten. Enkelt, det gillar jag! 🙂

  4. Jag kör med en blandning av solrosfrön, krossade och hela linfrön samt hasselnötter på fil och yoghurt. Med lite nyupptinade skivade jordgubbar sedan i somras (infrusna helt utan socker) så blir filen en dröm….. blandningen ovanpå turkisk yoghurt är rena godiset!

  5. Jag har köpt hennes lantbuljong och använder bara den buljongen nu. Om man har läst “Hemlige kocken” känns det inte så kul med buljongtärningar längre…. Även Salig blandning från Voltaires sortiment kan jag rekommendera. Perfekt att strössla över sallader mm …

  6. De små “godispåsarna” med nötter som finns nästan överallt är bra i stället för en godisbit som tex dajm men mitt trista och tråkiga tis blir nog ett glas vatten med en gmutta citron i stället för…

  7. Å är oxå ett fan av Renée’s grejer!:) Min favorit är hennes buljong, passar till nästan allt!:)Mvh Sophie?www.sophisticatedsophie.se

  8. Annika: Ja, enkelt är bra tycker jag, för det innebär att det kan bli en god vana. Om det är för krångligt är det risk att det blir några gånger och sedan inte mera. Prova! Nina: Ah, det lät mums! Tack för tipset!Anna: Jag stod och tittade på den där buljongen förra gången, men det blev inget inköp. Nu är jag dock sugen – inte minst efter att ha haft ont i ögat några dagar efter att ha fått en klick av Touch of Taste däri 🙂 Salig blandning är jag också nyfiken på. Tack för tips!Charlotte: En klassiker som alltid håller! Nötter äter jag mycket och det är perfekt att ha med i väskan som lite snacks.Sophie: Buljongen verkar vara en favorit hos många. Skall testas!Jess: Den där buljongen måste jag testa med det snaraste!

Leave a Reply

Your email address will not be published.