Dekadens

lordagsgodised.jpg

Det blev praliner för ynkliga mig. I dag lever jag dekadent sjukliv under min filt, medan barn och make är hos farfar och farmor. Utanför fönstret är det ilsken småsnö som virvlar runt av vinden. Jag tar en pralin till och bläddrar vidare i tidskriftshögen. Det blir möjligen en titt på vackra Marie Antoinette sedan. Konfektyren har jag, men icke glamouren. Man känner sig sällan så oglammig  som när man släpar ut sitt sjuka anlete med mössan långt neddragen, mitt i den uppklädda lördagsrusningen på staden. Dags att krypa ned under filten igen.

14 comments

 1. Vackra praliner.Jag är också sjuk och ligger och huttrar och svettas om vartannat. Dock utan praliner. :)Krya på dig och hoppas att du får en friskare söndag!

 2. Stackare, jag vet hur det känns! Härliga praliner dock och skönt att du får vårda din förkylning utan make och barn. Krya på dig vännen!

 3. Åh! Jag tänkte att det var Du men vågade inte chansa. Hoppas att Du inte tar illa upp för att jag “saknar den”. Du är helt klart värd den och jag kan göra en ny!Ta det jag skrivit med en nypa salt!Jag är säker på att väskan trivs ypperligt hos Dig! Roligt att höra att den är still going strong och att Du har den framme! Det betyder att den hamnade hos rätt person! :-)Kul att Du hörde av Dig!

 4. Sara: Det är mina favoritpraliner från en delikatessbutik här i staden- apelsinblom och saffran skall det vara – och de är högst njutbara även i munnen ja 😉

  Lox: Krya på dig! Jag hoppas på en friskare tillvaro för oss båda med det snaraste!

  Anette: Tack! Nu var det min tur att trilla dit. Jag hoppas att det snart går över. Pralinerna gör förhoppningsvis sitt till 😉

  Susanne: Den känns extra värdefull för mig nu, när jag vet att du tycker mycket om den. Det var samma sak på en marknad för några år sedan. Jag hittade en fantastisk liten väska med pärlbroderier och ett handbroderat foder. Det var en ung tjej som sålde den och hennes mamma sa till mig att jag hade tur att jag kom just den dagen. Kvällen innan hade tjejen bestämt sig för att skiljas från väskan under mycket vånda. Jag försäkrade henne om att jag skulle ta väl hand om den. Det känns alltid speciellt att använda den väskan. Så jag vårdar dem ömt som sagt 😉

 5. Men usch vad trist med förkylningstider. Hoppas du nu pysslar om dig ordentligt. Praliner är alltid en finfin medicin i sådana här sammanahang 🙂 En varm filt, en mysig film, rykande hett te med honung, en tupplur då och då, en varm kycklingsoppa, mjukaste go’sockorna på fötterna. Krya på dig! //Märit

 6. Jag känner míg inte heller kry idag 🙁 Blir soffläge hela dagen. Tyvärr har jag inte sådan tur att ha så fina praliner hemma. Jag får hoppas jag klarar mig ändå 😉 Krya på dig!

 7. Märit: Ja, det känns extra bittert denna gång, när jag kände mig så på g med allt möjligt. Men förhoppningsvis är det över snart! I dag städas det här och det kan ju vara befriande på sitt sätt också. Tack! Ha en fin söndag!Malin: Usch då! Det är stora förkylningstider nu. Hoppas att du ligger i soffan och tar det lugnt nu då. Krya på dig!

 8. Så typing, och även jag känner i halsen. Inte den här veckan, finns inte plats för det i kalendern! Hoppas att du känner dig piggare igen!//M

 9. Åhh, nu visar du de där pralinerna igen… De ser sååå goda ut, de måste vara rätt medicin mot förkylningar! Hoppas du mår bättre!

 10. Stackars dig, hoppas du kryar på dig snart. Pralinerna på bilden ser ju helt galet goda ut. Tur att man har stoppat i sig ett par sådana där tryfflar med amaretto idag 😉 Visst är det en suveränt härlig miljö o underbara kläder osv i Marie Ant….

 11. Minks: Hoppas att ditt halsonda har flugit sin kos nu då när måndagen är här. Själv är jag ack så seg, men jag släpade mig ändå runt kvarteret i förmiddags för lite sol. Allt räknas i kampen mot latmasken vet du ;-)Anna: Jag är så glad över vår deli med vår duktiga pralinmakerska. Jag hoppas att hon fortsätter i många år framöver! Det är fantastiskt goda praliner – och vackra!Linda: Ja, jag kan se Kirsten Dunst i den rollen många, många gånger. Dina tryfflar lät mycket goda :-)Stämningsfullt: Tack! Bättre tider stundar hoppas vi :-)Lissen: Kan det bli för mycket 😉 Tack! Ha en fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.