Cirkel

tisdagstemacirkel-copy.jpg

Grundtanken med Tisdagstema är att det skall erbjuda en utmaning för kameran. Om jag ser till mig själv, så märker jag att jag gärna kör med säkra kort. Jag fotograferar helst på nära håll i vinklar och i ett ljus som jag vet fungerar. Min nästa investering till kameran blir förmodligen ett makroobjektiv så att jag kan krypa ännu närmare mina ting. Men man borde möjligen ta detta med utmaning på lite större allvar. Det är nyttigt att utmanas. Att inte alltid göra som man brukar. Jag är dålig på det dock. Jag är en rutinmänniska som gärna väljer en likadan chokladbakelse varje fredag. Jag går gärna samma runda varje dag. Och jag trivs med det. Men ibland är det nyttigt att tänka annorlunda.

Så jag tar inte min vackra närbild på en skål som speglar sig i solen och bildar cirkelmönster som skuggor i bakgrunden. Jag tar en interiörbild från hemmet som jag fotograferade alldeles nyss i dåligt ljus. Det är riktigt grått här i dag och vårt sällskapsrum är ett stort ljusfattigt avlångt rum. Där står det i alla fall. Cirkelbordet. Det rummet har alltid erbjudit något av en inredningsutmaning. När jag tog till ett av de klassiska knepen med former och proportioner så kändes det dock lite bättre. Boxiga bokhyllor och den avlånga rumsformen slås mot det cirkelrunda bordet. Även om jag längtar mycket efter huset, så kommer jag nog någonstans att sakna rymden och arkitekturen som vi bor i nu. Men mot det nya – med tillförsikt.

Tisdagstema: Cirkel

10 comments

  1. Det där är en alldeles utmärkt bild på ordet “cirkel”.. så självkritisk får du inte vara;-)Livet i sig är en enda stor cirkel och vi spelar med i den om vi vill eller inte..Tjing

  2. Vacker bild, ljuset gör bilden. Men även den spännande vinkeln. Snyggt bord och snygg fåtölj, vilket företag har tillverkat dessa?Ha en fin tisdag!Lisa

  3. Pialotta: Japp, cirkeln sluts förr eller senare. Och lite självkritik kan vara utvecklande ibland ;-)Annika: Du är då för snäll 🙂 Tack! Jag har mina tvivel om den där blå färgen i huset sedan. Jag är sugen på att klä om fåtöljen med tillhörande soffa, men på den här bilden ser det ganska trevligt ut. Nyttigt att se sina grejer från ett annat håll ibland!Jessika: Ja, det får vi tro 🙂 Vackert på ett annat sätt i alla fall!Stämningsfullt: Haha! Vi gör väl så gott vi kan 😉 KramCarin: Det var snällt sagt! Det är nyttigt att byta perspektiv ibland som sagt och inte bara köra det säkra. Man kan lära sig ett och annat på vägen :-)Lisa: Bordet är ett ekbord från R.O.O.M och hyllan i bakgrunden är en klassisk Pilaster. Howardfåtöljen och den randiga öronlappsfåtöljen kommer från brittiska Parker Knoll. Den randiga fåtöljen är klädd i ett tyg från Ralph Lauren. Hoppas att även du har en fin tisdag!

  4. Tycker bilden är bra. Ser lite ut som om den kommer från en inredningstidning ju ;-)visst är det kul med utmaningar och att variera sitt sätt att tänka.jag har en ovanlig cirkel…KramCattis

Leave a Reply

Your email address will not be published.