Den sista måltiden

trex.jpg

Henriks passion för dinosaurier blomstrar i allra högsta grad. Och närkontakten med det förhistoriska livets realiteter, gör den lille sonen högst osentimental. När jag var liten satt vi och tittade på naturfilmer på televisionen. När en liten djurunge dog var det hemskt. I dag intog en T-rex, märkligt likt min son,  diploducusbebisar och apatasaourusblod vid vårt bord. Stackars små ungar, sa den blödiga mamman. Raooo, sa T-rexen. Det är de små som är godast.

Sjukdagarna har även inneburit Nigel-tittande, det vill säga inspelat Förhistoriska parken från i somras. Till allas vår glädje, finns det nu en DVD att tillgå. Dagens måste till alla små T-rexar där ute.

Förövrigt noterar jag samma fenomen med Anna. Hennes passion stavas T-A-M-A-G-O-T-C-H-I. Jag trodde att det skulle bli gråt och tandagnisslan när de små elektroniska djuren dog. Icke då. Men mamma, det är ju bara att starta om. Just det. Och i dessa dagar är det livet a´la Tama som hägrar. Vad orättvist det är, mamma. När en tamagothi är sjuk så behöver jag bara trycka på en sjukknapp så är den frisk igen. Varför är det inte så med oss? Jo tack, om det vore så väl…

T-rex från Schleich.

3 comments

  1. Ja, vad ska man säga…dagens ungdom! 🙂 Här hemma ligger Moas Tamagotchi död i någon låda, det blev för svårt (och jobbigt) att hålla liv i den när hon inte kan ta den med till skolan. Just nu är det pyssel, pyssel, pyssel som är grejjen. Igår gjorde vi garnbollar precis som när jag var liten (när vi städade ur Idas garderob hittade vi en pysselbok som vi glömt att vi hade) och idag är det uppfinnardag på skolan :).

  2. Mina barn är inne i en period av pyssel och bokstäver, dinosaurier har inte hittat hit än men de kommer väl tids nog. Hoppas att ni föräldrar kryar på er, här tar vi oss igenom en andra runda med vattkoppor.Kram

  3. Anette: Anna har paus-funktion på sina Tamagotchisar. Förmodligen en passion som blir betydligt mer kortlivad än Henriks dinogrej. Anna älskar också att göra garnbollar. Hon håller på för fullt på skolan och tillverkar bollar till en kommande pjäs som vi skall få avnjuta när skolan har öppet hus. KramNettan: Vi har lekt skola också dessa sjukdagar. Jag har fått skriva mattetal i en bok till Anna och sedan har jag rättat och skrivit stjärnor. Tack! Krya på er ni också! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.