Vårkänning

rosie-copy.jpg

Trädgården finns där som en hägring för tillfället. Tänk att kunna öppna dörren och bara gå ut. Samtidigt tittar jag på alla lerhögar på byggahus-bloggarna. Jag visade barnen en bild i morse och de bara gapade. Kan vi verkligen gå ut då, mamma? När leran är någorlunda i kontroll, återstår det att se om jag är av verkligt trädgårdsmaterial. Jag kan se mig själv gå omkring i en stylish outfit och klippa rosor till buketter, men det är ju liksom lite som skall till innan dess. Den där kontinuerliga omvårdnaden och skötseln – ja, det återstår att se som sagt.

Innan dess bläddrar jag i Rosie. Jag köpte julnumret av tidskriften och fastnade för lifestyle-vinklingen på utelivet. Det skall till lite lull-lull för att jag skall kunna svälja frösådd och buskar. Vårnumret är grönt på många sätt. Reportaget Brunch på uteplatsen är vansinnigt vackert stylat. Det är så långt ifrån verkligheten som möjligt med en handskriven meny, de ultimata kläderna och savoykålklädda små glas med placeringskort. Man balanserar sannerligen på gränsen mellan överstylat och genialt, men det inspirerar ändå. Det lär inte bli i närheten av detta, men man får tankar om att snart kunna sitta ute en liten stund med en kopp te. Gott nog så.

I vår är det många ting som finns att tillgå i den klassiska gröna färgen.

* Den lilla babushkan från Russinnet är en annan av mina vårfavoriter. En härlig färginjektion.* Den begynnande vårsolen är obarmhärtig mot damm och vintersmuts. Blir det roligare med vackra förpackningar från Maison Belle? Jag är nästan beredd att testa…* Jag är mycket förtjust i citronsticket från Crazy Libellule och Accessora. Jag kan tänka mig att doften av Macarons inte är helt fel den heller.* Steltons klassiska termos kommer i en lysande grön nyans till våren, liksom deras brödpåse.

Stövlar från Polarn och Pyret, grytunderlägg i filt från Åhléns, väska från Ceannis och liten vas från IKEA.

Snart är det vår!

6 comments

  1. I love grönt, har jag sagt det 🙂 Grytunderläggen från Åhlens är jättesnygga! Rosie ska inhandlas idag!Åh vad jag suktar vårvärme!! Idag håller vi på att blåsa bort! Det viner i fönsterna!//M

  2. HejVad härligt våriga bilder, och vad kul med en blogg till som handlar om husbygge. Jag ska sätta mig och gå igenom hela din blogg i kväll tror jag. Jag ska också svara på din fråga angående färg på vårt hus, men det får bli sedan, för jag har inte koll på det just nu. Jag återkommer!

  3. Minks: Du kan ha nämnt det någongång 😉 Här har det också blåst full storm och nu vräker regnet ned. Aprilväder i februari – typ. Ha en fin helg!Viveka: Vad roligt att Du hittade hit. Varmt välkommen! Mina husinlägg finns under Vi bygger hus i kategorierna. Fasadfärg är svårt, så jag tar gärna emot tips. Tack!Annika: Ja, grönt är skönt eller hur var det nu 🙂 Hoppas att även Du får en fin helg!Jessika: Ja, i dag behövde jag färg 🙂 Trevlig helg!Nilla: Tack! Lite färg kan vi behöva så här i februari. Ha en fin helg Du också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.