Terapi

Jodå, jag är mycket väl bekant med det energidränage som kommer med ett barn i en intensiv utvecklingsperiod. Förra gången funderade jag på att börja brodera. I går fann jag mig själv stoppa ned ett tusenbitarspussel i varuvagnen på Ica Maxi, tillsammans med Annas halva-reapriset-snyggaste-leopardskorna-i-stan och Henriks hundraelfte dinopåse. Och sedan spelade jag in Skärgårdsdoktorn och såg det sent i går kväll. Jag fick för mig att en dos av marin nostalgi och evig sommar var precis det jag behövde. I kväll skall jag börja med slottet Neu Schwanstein i pyttiga bitar. Det har ett stort träd i diffusa höstglödsfärger framför sig.

Och till min ljuvliga lilla flicka skall jag införskaffa målarböcker från Rosie Flo. Jag har sett dem i utländska magasin och beundrat de fantastiska illustrationerna. Nu finns de tillgängliga hos Russinnet.  Anna tycker mycket om att sitta och pilla med grejer och de här böckerna tror jag passar henne utmärkt. Hon får utlopp för sin perfektionistiska ådra genom att färglägga alla minidetaljer och sedan får kreativiteten flöda genom att hon själv får rita ansikten, armar och ben. Det lär dock göra lite ont i mig när något går fel och – ritsch, rivs en sida ut och knölas ned i papperskorgen. Tålamod, lilla älskling – och tålamod, lilla mamma.

6 comments

  1. Känner väl igen det där med perfektionismen …. men det börjar ge med sig långsamt men säkert och numera får vi faktiskt behålla en del teckningar.

  2. Wow – ett tusenbitarspussel – jag önskar dig lycka till! Själv har jag fastnat i broderiträsket, just nu håller jag på med ett kuddfodral med höstlöv. Det är så avkopplande att bara sitta och pilla. Nästa broderi som redan ligger och väntar har tulpaner som motiv. Jag avslutar mina broderier – men ibland kan det ta fasligt lång tid. Tack för tipset med målarböckerna, de skulle passa mina flickor perfekt!

  3. Målarböckerna ser jättefina ut! Jag skulle ha älskat att få rita i sådana när jag var liten! Vilken lycka! Ha, ha, jag ser framför mig när dottern knölar ihop de vackra sidorna! De är härliga sexåringarna; vilka humörsvängningar! 😉 Kram!

  4. Hej!Ååå vilka fina målarböcker! Men kan du inte bara dra lite kopior till lilltjejen?Ja, jag är nog en perfektionist själv… och rädd om fina saker. Men om du drar kopior till henne så kan hon ju också göra flera olika varianter på färgställningar… kanske kan du och hon göra varsin tillsammans?Kram!

  5. Hejsan!peppkram och identifikation. Också vår sexåring har det tufft ibland….Läser om husbygge och vardagshändelser och vill mest bara skicka en hälsning från ett soligt, vintrigt trebarnsland. Ni gör ett imponerande och spännande jobb!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.