I soffan

boxar-copy.jpg

Jag sitter och skall klicka hem lite barnfilmer från CDON. Henriks nya idol är Peter Pan. Jag tänkte att påskharen skulle komma med den klassiska tecknade filmen (och jo, då får mammor klicka såklart). Jag är även innerligt trött på att kryssa mellan inspelningarna av Förhistoriska parken, så det lär bli en sådan också. Sedan är det mamma då – som påskharen inte kommer till. Jag är i behov av en box. Jag tycker mycket om att titta på serier i den formen, men nu behöver jag något nytt. Jag har avslutat Kalla Fötter och gråtit för ett halvår framåt i tiden. SATC-boxen går alltid löpande. Forsythesagan kollade jag vid juletid. Nu hamnade jag på den danska serien Nikolaj og Julie – komplett för 350 riksdaler – men klarar jag den utan text? Jag har i och för sig sett den förut, så det kanske fungerar. Matador skulle jag gärna ha i boxform, men den är lite för dyr än så länge. Med hopp om special price där. Och sedan surfade jag på klassiska Törnfåglarna och blev sådär vansinnigt nostalgisk. Ack vad jag grät när den gick på televisionen för länge sedan. Min mamma skrev till Richard Chamberlain och fick en signerad idolbild av honom. Det var tider det.

Har Ni någon bra box att tipsa om?

Stort tack för alla badkarsförslag! Säljaren hoppade inte högt direkt, men jag hoppas att vi kan göra vissa ändringar i beställningen. Fortsättningen följer i vanlig ordning :-)!

22 comments

 1. Vi såg Törnfåglarna i julas, den håller än, likaså Onedin och Herrskap och tjänstefolk. De är dock färgade av sin tid trots att de ska likna historiska miljöer. Tänk bl.a. en massa spotlights! Nu har vi den klassiska Krig och fred som ligger och väntar – den ser jag fram emot att se! Du har väl sett En förlorad värld – den är alldeles underbar! Jag är även sugen på Huset Eliott, men jag vet inte om den har kommit på svenska, jag tror att den finns med dansk text. När jag ligger och “soffar” vill jag heslt ha svensk text. Därför skulle Nikolaj och Julie gå bort.

 2. Lo: Åh, då skall jag nog klicka hem Törnfåglarna. Just ja, Herrskap och tjänstefolk har du pratat om. En förlorad värld har jag i boxform ja. Krig och fred – skall kolla upp den. Jag såg Huset Elliot med dansk text på CDON – den skulle jag så gärna se om! Ja, det är ju den där danskan… Som sagt – man vill inte ligga på helspänn i soffan 🙂 Tack för tips!

 3. Nord och Syd med Patrick Swayze är ju en hit som ger flashbacks från yngre dagar.Grey´s anatomy förståss….och…vet inte om jag törs skriva detta men….alla säsonger av OC plöjer man igenom på ett nafs! Vår tids Beverly Hills.

 4. Den enda boxen jag kan tipsa om är Apple-TV-boxen: alla filmer, musik, foton, YouTube, Flickr etc på ett ställe till din TV:http://www.apple.com/se/appletv/Det enda dumma är att det blir ännu en fjärrkontroll atthållla reda på, för dem är liten (men ack så snygg!).Tillbehöret en händig man som installerar hela alltet ska man ha tur om man hittar! 🙂

 5. Greys Anatomy, Gilmore girls och givetvis krig och Fred. Funderade länge på att köpa ER (Cityakuten, men jag har hittills stått emot). Håller som bäst på att inreda vårt hus i fantasin (vi flyttar ju snart) annars så lite avkoppling kan det bli emellanåt och i vårt fall ligger nog Krig och Fred bäst till!Kram

 6. Matador är en investering för livet. Jag har den och det känns så tryggt. Den står alltid där. Beredd. Om det blåser hårt, om det är deppigt eller stressigt. Eller om allt annat är skräp. Då tar jag fram den. Den är helt underbar… (Men jag tror maken slog till när det var ett specialerbjudande, annars var det en VÄLDIGT dyr födelsedagspresent!)

 7. Gilmore Girls och Vänner – Vänner får man för 199 pix per år, mycket prisvärt…. jag klickade hem Gilmore Girls från Amazon.com – med den låga dollarkursen så är det helt klart ett fynd – $20 per år – 120 kr! Nu håller jag bara tummarna för att jag slipper tullen…. 🙂

 8. Jag säger bara Gilmore Girls… jag är helt fast, den är underbar. Gillar även Desperate Housewives.

 9. Nikolaj och Julie missade jag inte ett avsnitt av när den visades på TV. Men utan svensk text vet jag inte – danska är inte helt lätt att förstå! Grey´s första säsonger är superbra – nu har serien börjat spåra ur lite, tycker jag. Vänner tröttnar jag inte på i första taget!

 10. Vi har visst lika film och tv-seriesmak du och jag… ¨Kalla fötter, Nikolaj & Julie och Matador…Jag har också spanat in Nikolaj og Julie och tänkte köpa den nu när jag är i Köpenhamn, men vet inte helt om det funkar utan textning. Får kolla lite på dansk TV nu och se hur jag hänger med.Mamma har köpt matador, fick det ganska billigt på någon sajt jag inte kommer ihåg vad den hette. Ska höra med henne om hon minns och i såfall ska jag ge dig besked. Vi har snart sett alla avsnitt av Riket (Lars von Trier) på dvd, med skräckblandad förtjusning. Väldigt konstig, ganska acklig men ändå bra på något konstigt sätt.Jag älskar ju alla danska serier och Anna Pihl, Ørnen, Mordkomissionen är tre favoriter. Men polisserier gör sig bäst just som TV-serier och mindre bra som dvd-boxar…Hör av dig om du hittar någon serie i klass med Kalla Fötter som man kan investera i!

 11. Håller med föregående talare. Allt som är danskt. Mordkommissionen. Nicolaj och Julie (“Julie” är förresten med i min nya favorit – Brottet på SVT). Örnen. Alla danska filmer. Det är grejer det.Visst var det riktigt jobbigt i slutet av Kalla fötter? Ledsen var bara förnamnet.

 12. hej, mannen säger ofta att han vill ha “A dance to the music of times” (480 minuter), som gick 2000 med den svenska titeln “dans till tidens musik”. Vi njöt fullt ut med den filmen. Samma år gick “Greven av Monte Cristo” (400 minuter) med Gerard Depardieu.Så det blir mina tips!

 13. Jag och min sambo köpte megaboxen med alla säsonger av Six Feet Under och den är så grymt bra. Rekommenderas! Vi är på de sista avsnitten nu och jag gråter mig genom varje avsnitt…

 14. Jag håller med Anna, Six feet under står högt på min DVD-önskelista!Nästan allt av produktionsbolaget HBO bra, Sopranos, Entourage, Big Love m m toppenserier som finns på DVD. www-hbo.com

 15. Alla: Stort tack för alla bra tips! Jag hade helt glömt bort vissa klassiker. Jag börjar med att beställa Krigets vindar och Törnfåglarna, sedan sparar jag alla bra tips. Tack!

 16. Hej,Den suveräna serien Nikolaj och Julie släpps som DVD box (Hela säsongen) den 23 juli 🙂 med svensk text!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.