Badrum

tisdagstemabadrum-copy.jpg

Som av en händelse är tisdagstemat denna vecka badrum. Jag vet att jag har tjatat er sönder och samman om badkar och andra väsentligheter den sista tiden. Snart skall jag skriva om något annat – lovar. Som ett första slut på denna process, eller kanske som början på en annan, fick vi bekräftat i går att det går att göra de ändringar i slutbeställningen som vi vill. Vi har avbeställt en del saker och badrummet på den övre våningen kommer att ritas om. Vi kommer nu att få köpa in ett eget badkar och blandare, så det finns nog i och för sig hopp (eller risk) om en och annan karblogg framöver :-).

Efter att ha befunnit mig i något av en manisk husfas, går jag nu in i en lugnare period igen. Det går upp och det går ner. Det är precis som på bilden. Bokstäverna, strecken och de små millimetrarna känns stundtals skarpa och klara, men ibland suddas allt ut till ett virrvarr. Nu känner jag dock att ritningen sitter. Jag har klurat runt de delar som kändes osäkra. Nu får de gärna bygga huset.

Jag tycker att det nära fotografiet får de datautskrivna bokstäverna att likna gamla hederliga skrivmaskinsbokstäver. Det var ändå något speciellt med det där knapprandet på maskinen och plinget när man bytte rad. Ny teknik är bra, men en viss del av känslan försvinner onekligen.

9 comments

  1. Läcker bild! Det var verkligen något speciellt med knapprandet på skrivmaskinen! Jag hade maskinskrivning som ett ämne när jag gick på gymnasiet! Hur gammal är man inte då? 🙂 Det är något jag är glad för än idag – jag behöver inte köra pekfingervalsen och det går så mycket snabbare att skriva då! Och roligare är det, dessutom!

  2. jag vet hur det är.. fick du min hälsning om badrum.. hittar den inte. min fråga var måste ni ha element i badrummet? har ni inte golvvärme.. skönt för fossingarna etc. mitt förslag iaf att badkaret skulle stå vid fönstret som du ritat och sen sätta toan på andra väggen (höger om tvättstället).. Lycka till massor.. varm kram

  3. Våra grannar snett över gatan har byggt ett liknande hus som ni bygger nu, känner igen byggstilen. Blir nog snyggt när det är klart hos er!/Caroline

  4. Annika: Även jag fick flashbacks av maskinskrivningen i skolan, där tangentena täcktes över med skydd så att man inte skulle tjuvkika. Ja du, det är väl så att man börjar bli lite – host – gammal ;-)Dreamhouse: Jo – tack! – jag såg din hälsning. Element måste vi ha, eftersom vi har elslingor i badrummet, enligt säljaren. Det blir för hög driftskostnad om vi inte sätter in ett element. Jag vet ju inte – har aldrig bott i hus – men jag har även vänner som bygger som “måste” sätta in ett element. Nu blir förmodligen element då och badkaret kommer inte att stå vid fönstret. Men jag har en väldigt bra känsla kring det rummet nu ändå. Tack! KramCaroline: Där ser man! Jag spanar alltid efter liknande hus, men har inte haft så stor lycka hittills. Det är skoj att se och bidrar till att det hela känns aningen verkligare. Ja, snyggt skall det bli får vi tro :-)Anne: Vi får tro det ja 🙂 Det är mycket att planera – vansinnigt skoj, men även lite förvirrande emellanåt. Till slut blir det finemang förhoppningsvis!Saravillfara: Japp, det ser jag fram emot 🙂 Hoppas att även Du har en fin kväll!

  5. Suverän tolkning och bild. Du gjorde verkligen temat till din egen grej 🙂 Sååå kul med all planering men säkert också då frustrerande, förvirrande och … ja, du vet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.