På önskelistan: Vilstol

grythyttan-copy.jpg

Jag har alltid varit mycket förtjust i de klassiska möblerna från Grythyttan och i tanken har de stått där i min trädgård – den dagen jag får en sådan. Stolarna med det karakteristiska gunget står överst på önskelistan till vår kommande uteplats. Jag hoppas att tanken blir till handling när vi skall inleda vår första utesäsong i det nya huset nästa vår. 

Utanför mitt arbetsrum går en pardörr ut i trädgården. Och vad skulle väl inte passa bättre där än Grythyttans nyhet för året – vilstolen A3. Vilstolen med fotpall i design av Maria Håård och Jan Olf Ågren, skulle passa alldeles ypperligt för en paus i det gröna. Gung gör mig lugn, så stolen kan kanske antas ha vissa terapeutiska egenskaper. Ja tack!

12 comments

 1. Klart att du ska en Grythyttan som vilstol, de är så fina och sköna. Jag fick en Skagerak steamer av maken när jag fyllde 40 och den är bara, bara min vilstol och den är alldeles underbar!

 2. Lo: Lyckos dig som har en sådan! Min andra fantasigrupp i trädgården är en klassisk vitmålad variant från Skagerrak. En ljuvlig känsla med de möblerna tycker jag. Kan man ha två utegrupper ;-)Nilla: Ja, det är en riktig klassiker som håller i vått och torrt. Och jag älskar gunget 🙂

 3. Visst kan man ha två utegrupper! Men det är viktigt att ha en alldeles egen mammavilstol! Just nu suktar jag efter Skageraks vita som finns med bra pris nu på Svenssons i Lammhult. Då skulle IKEA-gruppen få vara på en inte lika framträdande plats i trädgården. Visst är det en bra idé…

 4. Miss Marie: Ja, det är det där gunget! Jag gillar – mycket 🙂

  Lo: Vi får väl se var vi landar! Men du har rätt – en speciell mammavilstol känns som ett måste 🙂 Och den skulle passa alldeles utmärkt där utanför mitt arbetsrum, där jag skall ha en liten uteplats har jag tänkt. Du är något på spåren där – en mycket god idé! Svenssons är en sida väl värd att hålla ögonen på. De har mycket där och ofta erbjudanden.

 5. Håller med, mycket fin. Det är ju lite kul att de vågar sig på nya modeller och inte bara kör på det gamla och traditionella. Du ska se att du någon gång sitter där i den finfina trädgården och gungar förnöjt!

 6. Yes! Vi har haft turen att få ärva EN Grythyttanstol, och den vårdar jag ömt.Älskar “gunget” i den! Nu kan man ju “fynda” dem till 10% rabatt på Lammhults 🙂

 7. Åh, jag älskar verkligen Grytthyttan-möblerna. Investerade i några A2-fåtöljer bord för ett par år sen. Skönt gung i dem vill jag lova. Det ser lite roligt ut när man märker att alla som slår sig ner plötsligt sitter och gungar för fullt tillsammans :). Jag var på jakt efter den vita varianten förra året men den tog slut som smör i solsken. Tack för tipset – nu ska här ut och shoppas 2 vita A2-stolar alternativt den nya vita solstolvarianten! Den är (tyvärr) inte till mig själv…Ska ha en tack-present till min goa vän fotografen som dokumenterade vårt förra hem så vackert, tänkte jag. Fast på sikt måste nog jag ha den där solstolen – så underbar! Tack för tipset än en gång att stolarna nu finns igen! Ska skynda mig.

 8. Ja tack säger jag också. Skulle gärna vilja ha dessa på landet, men törs inte riktigt ha så fina trädgårdsmöbler på torpet, tyvärr!//M

 9. Sofie: Japp, trädgården är ju på g när vi har passerat det värsta lerstadiet och en sådan där gungstol hyser jag visst hopp om. Nödvändig terapi – eller hur ;-)Anneli: Ja, precis. Det är det där gunget 🙂 Svenssons är värt att hålla koll på som sagt. De brukar ha fina erbjudanden. Mamma Mia: Haha! Kan tänka mig att det blir ett härligt samgung ja 🙂 Ja, det gäller nog att hugga snabbt, för det är populära möbler detta. Vilstolen verkar dessutom komma i begränsad upplaga. Åh, vill ha!Minks: Nej, de kostar en bra slant, så man bör nog ha dem under en viss uppsikt. Men ack så fina och gungiga :-)Jessika: Ja, de håller stilen – länge!

Leave a Reply

Your email address will not be published.