Uttryck

Jag skall inte gå in alltför mycket på de gamla vanliga strukturerna om att det är skillnad på vem som säger något i vår värld. Det retar mig något oerhört att det läggs mer vikt vid att en man tar ton, än att en kvinna gör det. Vad som är omöjligt ena dagen, blir fullt möjligt nästa dag. Nåväl, målet får vara viktigare än medlen denna gång. Den sista dörren i huset är flyttad och alla förändringar som jag ville göra verkar gå genom. Skönt! Så moving on – mot tapeter, färgsättning och annat skoj :-)!

Det är sannerligen en rejäl utmaning att färgsätta ett helt hus innan man ens har varit inne i det. Det är svårt att förutse hur ljuset kommer att falla och hur man kommer att uppleva alla rum. I dag surfade jag på bilden ovan från en klassisk dansk tjugotalsvilla som är inredd med starka färger. I sovrummet vill jag skapa en vuxen reträttplats där man känner att man går in till något annat. Jag vill ha ett ombonat intryck och här tänker jag mig en tapet. Som vanligt velar jag mellan färgstark tapet och nedtonat uttryck på de andra tingen, eller som på bilden, en visserligen djärv tapet – men ändå grafiskt svart vitt-och färgstarka tillbehör.

När man tittar på bilden slås man även av hur lätt det är att förändra uttrycket om man har en neutral bas. Lägg på ett enfärgat överkast och några andra kuddar och det blir ett helt annat rum. I tanken lockas jag av förändringspotentialen, men jag vet även att jag har en tendens att stanna kvar vid det jag har. Om jag hänger upp en gardin, så hänger den där sedan. Jag är egentligen inte så mycket för att byta ut – annat än detaljer.

Jag funderar vidare. Fortsättning lär följa!

Bild från Boligmagasinet

5 comments

  1. Jag är precis som du. Inte ändrar ofta och när jag väl gör det ska det vara väl genomtänkt. Gärna färger, men inte grilligt. Jag är både avis och inte på allt ditt planerande. Jättekul, och för mig skulle det vara ett evigt velande ;)//M

  2. Minks: Vi är säkra på vår sak kanske 😉 Jo tack! Det är en rejäl utmaning – och det skall ju helst bli riktigt bra också säger jag som är detaljfreak. Jag vill sova gott sedan och inte ligga och gräma mig över något felval någonstans 🙂

  3. Jag är nog typen som gillar att ha en enkel och ganska neutral bas. Sedan brukar jag variera mig med t.ex. kuddar och plädar och olika fat med vackra saker eller olika blomsterarrangemang. Jag skulle nog inte riktigt våga att tapetsera eller måla för djärvt, tänk om jag skulle ångra mig för fort! Jag vet inte om det kallar för att vara feg, lat, bekväm eller kanske smart och förutseende…

  4. Lo: Jo, jag är nog den typen jag med. Men ibland tar jag steget och då blir jag oftast riktigt nöjd. Det är en inte alldeles enkel balans ibland – och jag håller med om dina iakttagelser där på slutet 🙂 Är man feg eller bara smart?! Och nu gäller det ett helt hus! Hjälp! Det lutar åt vita väggar i de stora utrymmena och lite mer vågad färgsätting där man kan stänga dörrarna ordentligt. Om jag vågar 🙂 Fortsättning följer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.